Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Jakirović: "Petković ostaje u Dinamu, a želimo dovesti još tri-četiri igrača!"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.09.23. | 23:30

Trener Dinama nakon utakmice pričao je o raznim temama i povrh samog derbija,

Iako je koju minutu ranije Bruno Petković izbjegao pitanje o svom ostanku u Dinamu za kamere MaxSporta, Sergej Jakirović je jasno rekao:

„Bruno Petković je naš igrač, potpisat će novi ugovor s Dinamom i vratit će se u Dinamo s reprezentativne stanke“, istaknuo je strateg Modrih, pa kasnije na press konferenciji progovorio o dodatnim aktualnostima prijelaznog roka:

"Sutra ćemo probati potpisati još tri ili četiri igrača, jer je u ponoć deadline za prijaviti igrače za Europu. Već sam govorio o rotaciji, nismo dosad ništa ni trenirali. Nemam kompletnu sliku o kadru, gledao sam utakmice, ali nisu svi igrali, pokušat ćemo organizirati utakmicu u ovoj stanci. Za Sosu znate, on je u Zagrebu, on bi trebao konkurirati za mjesto lijevog stopera i beka. U svakoj liniji želio bih još po jednog igrača, jer nas čeka 20 utakmica do 26.prosinca.", kazao je Jakirović.

Kakva je situacija s Bernauerom?

"Zato i hoću utakmicu da ga vidim, jer dosad nisam imao prilike previše ga vidjeti. Drmić? Naravno, vidim da Petković i on mogu zajedno, rekao sam mu da ozbiljno računam s njim. Treba ga oživljavati, kao i još neke koji su bili u frižideru, a raspored je brutalan i nema puno vremena za treninge."

O samoj utakmici je rekao:

"Ušli smo jako dobro, imali dvije dobre šanse. dogodila nam se greška, Mierez je presjekao i zabio. Bili smo 15 minuta u nokdaunu, Osijek je imao šanse, kasnije Malenica odlično branio. Morao sam mijenjati, Mihajličenko nije dobro stajao, Ristovski se ozlijedio. Izvadio sam Špikića koji je ostao bez goriva. Primili smo gol, koji ozbiljna momčad ne može primiti, ali nismo odustajali, igrali smo napadački. Ta nam se upornost isplatila."

Je li primijetio ljutitu reakciju Mihajličenka prilikom zamjene?

"Ne, nisam vidio... Puno je curilo preko njegove strane, nije dolazio puno naprijed, mogli smo samo primiti drugi gol. Momci su dobro reagirali nako tih 2-0, čestitam svojim igračima na pobjedi."

Na klupi nije bio sretan kad je Bulat vratio loptu Osječanima iz fair-playa. Kako sad vidi tu situaciju?

"U pravu je što je vratio loptu, Bruno mu je rekao da vrati loptu. Nisu vidjeli da leži igrač Osijeka, oni su stali i iz toga je došao naš faul i zato pohvala Bulatu i Petkoviću. Nismo znali mi na klupi što se dogđa, zato smo u prvi tren tako reagirali. Ali, mogli su i oni izbaciti loptu! No, bolje da je vratio nego pucao i zabio gol."

Traži li Dinamo među tim igračima i golmana?

"Ako se otvori mogućnost, ne daj Bože neke ozljede, volio bih još jednog vratara. Zadovoljan sam s njima, nije Nevistiću lako, Livi je bio tu sedam godina i nije ga lako zamijeniti."



Tagovi

HNLGNK DinamoSergej JakirovićBruno PetkovićOsijek

Ostale Vijesti