Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Jakirović otkrio plan s poluvremena i rekao: "Ovo je bilo polufinale, sad idemo u finale, a Rukavina će sigurno dobiti još više minuta"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 30.11.23. | 18:52

Trener Dinama podijelio je svoja razmišljanja nakon utakmice

Nogometaši Dinama pobijedili su na gostovanju u Astani istoimenu kazastansku momčad s 2-0 (0-0) u utakmici 5. kola skupine C Konferencijske lige te tako ostali u igri za drugo mjesto koje donosi plasman u nokaut fazu ovog natjecanja.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nije prvo poluvrijeme bilo baš najbolje.

"Pripremali smo utakmicu za pobjedu, znali smo da ovisimo o sebi. Mislim da smo do jedanaesterca kontrolirali utakmicu, imali loptu, suparnik očekivano u niskom bloku, ono što nismo dobro radili je sprječavanje polukontre i kontre, ono što njima odgovara, gdje su jaki, ono što je bilo je i neforsirane greške, dodavanje lopti iz kojih su oni stvarali polukontre i kontre. U nastavku smo bili dobri, bilo je bitno da ne srljamo da ne napravimo neku veliku grešku. Zagi je obranio penal, napravili smo zamjenu Bulat-Sučić, Sučić nam je donio više energije, dobar u pasu, tako smo odmah zabili gol, kontrolirali, onda su oni dobili i drugi žuti karton, odličan gol Kaneka, imali još nekoliko lijepih prilika, bilo je sve nekako lakše. Malo nam fali mirnoće, ali mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili..", rekao je u uvodu Jakirović pa pojasnio:

"Morali smo riskirati jer nam igra samo pobjeda, nemamo mi što čekati. Srećom Zagi je obranio penal. Na poluvremenu smo mijenjali taktički, ali i zbog energije, Bulat je bio malo virozan, još neki igrači isto, na kraju Šutalo ušao pa smo završili s novim stoperskim parom."

Koji je bio plan na poluvremenu?

"Da se bolje pomjeramo po širini, tamo gdje je lopta, gdje radimo presing, da bolje radimo korekciju drugih lopti i drugih dugih lopti, da bolje spriječimo polukontru i kontru, da bolje u posjedu kontroliramo, previše smo čistih lopti izgubili u prvom dijelu, gdje su oni naravno dolazili do zraka, mislim da smo to puno bolje radili u drugom dijelu.

Bilo je prije puta većih ili manjih problema u sastavu, najviše zbog viroze, dijelom i zbog ozljeda, ali su danas svi ostavili srce na terenu.

"Ova momčad ima zajedništvo, žive za to. Ristovski je bio jako upitan na poluvremenu pa rekao da će stisnuti zube koliko može, Dino je također bio virozan prošli tjedan zato nije igrao protiv Osijeka, on je stisnu isto zube, tako da smo završili s novim stoperskim parom, a to je ono što govorim, nikad ne znaš kada te čeka prilika i trebaš ju iskoristiti."

Rukavina je danas imao svoj europski debi kada je ušao umjesto Vidovića.

"Mislio sam ga i prije uvesti, razmišljao sam što će biti s Petkovićem, koji je dobar u prekidima i za fazu obrane. A i treba mu utakmica. Tako smo procijenili da ćemo izvaditi Vidovića. Rukavini treba utakmica također, nek skuplja iskustvo, bit će u budućnosti više minuta sigurno."

Slijedi Slaven Belupo u Koprivnici.

"Znamo sve što nam je činitil. Nismo dugo pobijedili dvije utakmice za redom u zadnja dva mjeseca, tako da je ovo odlično za nas, pokazatelj da se dižemo, da samo treba nastaviti, svaka je utakmica priča za sebe. Vdijet ćemo kako će biti od vremenskih uvjeta, terena, ali mi moramo učiniti sve da pobjedimo, uz sav resprekt prema Slaven Belupu."

Dinamo sada ovisi o sebi. Čekaju Ballkani na Maksimiru u idućoj utakmici.

"To smo i htjeli, nema ništa ljepše kada ovisiš o sebi. Ovo je bilo polufinale, sada smo ušli u finale i moramo dati sve od sebe da ga pred svojom publikom riješimo kako treba." (eg)






Tagovi

Sergej JakirovićGNK DinamoKonferencijska ligaAstana

Ostale Vijesti