Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jakirović: "Glavni je fokus na HNL-u, ali cilj nam je i proljeće u Europi, dečki su jako motivirani za Konferencijsku ligu"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.09.23. | 19:45

Dinamov trener nije bio sasvim zadovoljan izvedbom, ali jest bodova (3-0) protiv Slavena Belupa

Roy Ferenčina debitirao je na klupi Slavena Belupa porazom, 3-0 u Maksimiru. Ali, ostao mu je dojam da je njegova momčad mogla ugrabiti više.

"Čestitao bih Dinamu na zasluženoj pobjedi, zabili su tri gola, mi nismo. Ali, mogli smo bolje, kod 0-0, imali smo stopostonu šansu Šakote, kod 1-0 Ortiza. Ali, oni imaju kvalitetu, imali su dominaciju, završilo je tako kako je završilo.", kazao je Ferenčina, koji nije želio ulaziti u prognoze može li ova koprivnička momčad više od sedmog, osmog mjesta za koje se inače bori.

"Teško je davati progonze, nadam se da možemo bolje i u fazi obrane i napada. Primamo previše golova, kad to sredimo, možemo se boriti za peto, šesto mjesto. Fizički smo dobri, ali radimo greške, trebamo biti bolji u realizaciji, na tome ćemo raditi."

Okladite se na bogatu Germanijinu ponudu ljetnog prijelanog roka 2023. (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamov trener Sergej Jakirović dočekao je još jednu pobjedu na klupi. Ali, nije bio zadovoljan baš sa svime što su ponudili njegovi igrači.

"Dobra i ozbiljna igra moje momčadi, nije bilo lako probiti blok, opasni su Koprivničani iz tranzicije. Drago mi je zbog Vidovića, što je u debiju zabio gol, nadam se da će biti još bolji. Prelomili smo utakmicu golom Petkovića, iako nisam bio zadovoljan kako smo ušli u drugi dio, imali su oni dvije šanse kod 1-0, a onda kad je Petković zabio, to je bio kraj, imali smo i još šansi za povećanje vodstva. Nevistić je dobro branio, to mi je isto drago, to je i njemu važno."

Je li to i prvih 11 za Astanu?

"Vidjet ćemo. Špikić je osjetio aduktor, čekamo dijagnozu, a budite sigurni, Astana neće biti ista utakmica kao u kvalifikacijama, ovo je ipak utakmica za bodove. Očekujem i njih u drugačijem izdanju."

U Rijeci je pronašao Pašalića i Ivanovića, sad Vidovića. Ima li još koji Hrvat u Njemačkoj, a da je slobodan, da može doći?

"Zasad nema igrača, a taj što je slobodan bitno je u kakvom je stanju, nije svejedno.", nije se dao navući Jakirović.

Je li sad, uoči Astane, fokus na Konferencijskoj ligi ili je i dalje HNL prvi cilj i glavna preokupacija?

"Liga prvaka je veliki izazov i naravno da želimo biti prvaci. Ne podcjenjujemo Konferencijsku ligu, motivirani dečki na to natjecanje ali nam je prioitet na HNL. Što ne znači da nećemo napraviti sve da ne prođemo i izborimo europsko proljeće, to nam je cilj. Na papiru možda grupa djeluje lagano, no, Astana je dobra, Ballkani isto, gledali smo ih, vidjet ćete, neće biti lako. Viktoria Plzen isto. Želimo proći dalje, ali, da, fokus je veći na prvenstvu."



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićSlaven BelupoHNLRoy Ferenčina

Ostale Vijesti