EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

Jakić za Germanijak: "Nastup za Hrvatsku mi je san koji se počeo ispunjavati"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.09.21. | 12:46

Poziv Jakiću nije iznenađenje jer je bilo puno njegovih zagovornika dok je još igrao u Dinamu

Odjednom se mobitel užario od poziva i poruka. Kristijan Jakić bio je na treningu u Frankfurtu kada je izbornik Zlatko Dalić ponudio javnosti popis igrača na koje računa u sudarima sa Slovačkom i Ciprom.

“Puno me ljudi zove. Prijatelja, bivših suigrača, obitelji, novinara… Ne znam što da kažem osim veliko hvala izborniku koji mi je dao pozivnicu, vjerujem da ću ispuniti njegova očekivanja kao i ona od naših navijača te na kraju svoja koja su uvijek velika.”, javio se Jakić iz Frankfurta.

Njegov poziv i nije iznenađenje. Zapravo, bilo je mnogo njegovih zagovornika još dok je bio standardni u Dinamu. No, očito je trebalo da ode iz Maksimira kako bi se Zlatko Dalić odvažio na poziv.

“Otkako sam krenuo s nogometnom, zacrtao sam reprezentaciju kao cilj. Mislim da je svakom igraču nastup za reprezentaciju san, eto, moj se počeo ispunjavati. Drago mi je da ću imati priliku da debitiram, veselim se okupljanju i dragim licima s kojima sam već dijelio svlačionicu. Ovo je velik poticaj za mene da nastavim ovim putem koji me doveo do reprezentacije”.

Hrvatska će u listopadu igrati u gostima protiv Cipra te u Osijeku protiv Slovačke. Jasno je kako eventualnih šest bodova iz te dvije utakmice širom otvaraju vrata Svjetskog prvenstva koji se sljedeće godine igra u Katru.

“Naravno da smo favoriti i ne treba bježati od toga, ali samo maksimalan fokus i koncentracija može biti prihvatljiva u ove dvije važne utakmice. Osobno se veselim treninzima i nadam se da će biti prilike da debitiram u jednoj od ove dvije utakmice. Svjestan sam kakve igrače Hrvatska ima u veznom redu, ali to mi je ujedno i motiv više da se dokažem izborniku”, dodao je kratko Jakić.


Tagovi

Kristijan JakićHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićSvjetsko prvenstvo u rukometu Katar 2020

Ostale Vijesti