EXPA/ Stefan Adelsberger
EXPA/ Stefan Adelsberger

Jaissle: "Dinamo ima odlične igrače, ali su prestari za nas"; Sučić: "U mojoj obitelji nema dinamovaca, a Petković i Oršić rade razliku"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 04.10.22. | 12:47

To je posebna utakmica, jer igram protiv hrvatske momčadi, ali ući ću u nju kao i u svaku drugu. Radujem se utakmici, potpuno sam spreman, kazao je mladi hrvatski reprezentativac Luka Sučić

Nasmijan je i raspoložen pred novinare, dan prije utakmice s Dinamom izišao trener Red Bulla Mathias Jaissle. I, odmah 'udario' u glavu.

"Dinamo je jaka momčad. Hrvati su pobijedili Chesea, jaki su u svojoj ligi, dugogodišnji prvaci svoje države. Bit će izjednačena utakmica ali želimo pobjedu.", rekao je u startu, a onda dodao:

"Sitnice će odlučivati o pobjedniku. Koje sitnice? Moramo obratiti pozornost na sve detalje, u svim dijelovima igre, ali posebno prekide. Kad radite greške kod prekida, kažnjavaju vas i protivnici u ligi, a kamo li ne u Ligi prvaka. Dinamo je jak u kontriama moramo i tu biti dobri, jer oni mogu biti jako opasni."

(1.75) RB Salzburg (4.00) Dinamo (5.00)

Salzburg je protiv Milana i Chelseaja, na neki način, bio lovac, hoće li sad biti u drugoj ulozi, više lovina?

"Rekao sam već, očekujem izjednačenu utakmicu. Oni imaju puno iskustva, bit će vrlo tijesno."

Jesu li ove dvije utakmice s Dinamo presudne za nastavak u Europi?

"Nisam sklon tome da nakon dva kola gledam na ljestvicu i računam, ali može biti odlučujuće za onoga tko će na proljeće igrati u Europi. Sigurno će zato i Dinamo biti jako motiviran."

Tko su najbolji igrači u Dinamu, tko bi bio dobar za Salzburgovu momčad?

"Ima dosta intrigantnih igrača, ali su za naše skaute malo prestari pa ne dolaze u obzir, haha.. Tu su Oršić, Petković, oni rade razliku, ali zadovoljan sam i sa svojim igračima koje imam u momčadi."

Postoji problem s napadačima, Fernando je ozlijeđen, tko će ga zamijeniti?

"Imamo igrače koji su se već pokazali i dokazali, imamo rješenja."

Kako trener reagira na usporedbe Šeška s Haalandom?

"Kako? Pa, ne bih imao ništa protiv toga da sutra Šeško zabije toliko golova, haha."

(1.75) RB Salzburg (4.00) Dinamo (5.00)

A pred novinarima je bio i Luka Sučić, (mladi) hrvatski reprezentativac. Imat će važnu ulogu u sutrašnjoj utakmici.

"Trener i njegov stožer su nam dali upute, odlično smo pripremljeni za Dinamo. Znamo koje su naše jače strane, ofenziva i presing, pokušat ćemo i sutra punim gasom od prve minute po pobjedu. To je naš način igre i nećemo ga se odreći.", rekao je Sučić, priznavši da će utakmica za njega biti emotivna."

"To je posebna utakmica, jer igram protiv hrvatske momčadi, ali ući ću u nju kao i u svaku drugu. Radujem se utakmici, potpuno sam spreman, u mojoj obitelji nema nikoga tko navija za Dinamo pa će svi biti na mojoj strani."

Složio se sa zaključkom trenera Jaisslea.

"Kao što je i trener rekao, odlučivat će sitnice, morat ćemo dati sve od sebe za pobjedu. Nedavno sam bio u reprezentaciji, razgovarao s nekim igračima Dinama, pričali smo o utakmici. Svi jedva čekamo igrati taj susret."

Kako Sučić vidi Dinamo?

"Dinamo je skup odličnih igrača, ali Petković i Oršić, njih bih izdvojio, ipak rade razliku. Iako, ali ima tu još puno igrača koji su dobri, moramo voditi računa na našui igru u obrani i sredini terena. Tu je ključ."

Njegove igre sigurno prati i izbornik Dalić?

"Naravno da je moj cilj SP u Kataru, ali prvo se moram dokazati u klubu. Izbornik i njegov stožer sigurno sve prate pa će pratiti i mene u ovoj utakmici."

Liga prvaka, 3. kolo

Srijeda, 5. listopada

Skupina E

Red Bull Salzburg - Dinamo, 18.45

Chelsea - Milan, 21.00



Tagovi

GNK DinamoRed Bull SalzburgLuka SučićLiga prvaka

Ostale Vijesti