ANDY BUCHANAN/Action Images
ANDY BUCHANAN/Action Images

Izgleda da je priča došla do svojeg kraja: Juranović ide u Celtic, potpis u narednih 48 sati

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.08.21. | 21:17

Legija je prihvatila ponudu Škota, čeka se samo potpis.

Josip Juranović uskoro će postati novi igrač škotskog velikana Celtica.

Hrvatski reprezentativac prošlog je ljeta iz Hajduka otišao put Varšave u transferu vrijednom 400 tisuća eura, a nakon samo godinu dana ponovo će promijeniti sredinu. Celtic nije bio jedini klub zainteresiran za Juranovića, ali je njihova ponuda u konačnici bila najbrža i najkonkretnija.

Prva ponuda Škota je odbijena, zatim je uslijedila nova na koju čelnici Legije nisu mogli ostati nijemi. Iako zasad još uvijek nema služene potvrde, Legija bi trebala dobiti tri milijuna eura, s tim da se iznos transfera može dodatno povećati ukoliko budu zadovoljene određene stavke iz ugovora.

Juranoviću će Celtic biti četvrti klub u karijeri. Prve minute u seniorskom nogometu zabilježio je u dresu Dubrave, da bi onda njegove kvalitete prepoznali čelnici Hajduka koji ga dovode na Poljud u siječnju 2015. godine. Iako je u Split stigao kao ofenzivni veznjak, Juranović je igrom slučaja prebačen na mjesto desnog beka što se u konačnici pokazalo punim pogotkom.

Svojim dobrim igrama u dresu Hajduka Juranović je dogurao i do hrvatske reprezentacije, a na Euru 2020 odigrao je dvije utakmice.

Juranović bi odmah trebao prvotimac škotskog velikana, a konkurencija će mu biti Anthony Ralston koji je ukupno za Celtic skupio 27 nastupa, četiri pogotka i dvije asistencije.

Konačna potvrda transfera očekuje se u narednih 48 sati, Juranovićevi zastupnici dogovaraju posljednje sitnice ugovora.

Borna Barišić i Nikola Katić u Rangersu, a uskoro i Josip Juranović u Celticu – sljedeći Old Firm bit će pod povećalom Zlatka Dalića.


Tagovi

Josip JuranovićCelticLegiaGermanijak transferinogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokŠkotska Premier ligaškotski premiership

Ostale Vijesti