Germanijak
Germanijak

Izbornik Kanade: "Moja žena vas traži, ali Hrvati su svjetski vrh"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.11.22. | 12:38

Izbornik Kanade John Herdman održao je press konferenciju uoči sutrašnjeg dvoboja 2. kola skupine F u kojoj će Hrvatska odmjeriti snage s reprezentacijom Kanade.

Izbornik Kanade John Herdman znao je da ga u najavi utakmice čeka pitanje o načinu na koji je motivirao svoje igrače. Priča je poprilično odjeknula...

"Iako smo zapravo u medijskoj blokadi od 14. studenog, kada ti žena pošalje poruku onda znaš da se nešto događa", rekao je izbornik koji se osvrnuo na fotomeontaže jednog hrvatskog medija na kojima je gol s javorovim listom na strateškom mjestu.



"Moja žena vas traži", poručio je kroz smijeh kolegi novinaru iz tog medija dodavši kako na fotografiji ima trbuh te moram poraditi malo na prehrani i vježbi. I tako je odveo press konferenciju u normalan tijek.

"Velika je to utakmica za Kanadu. Pokazatelj gdje smo i što smo. Jaka je ovo utakmica, čekali smo ovaj trenutak jako dugo. Puno toga smo prošli i ovo su specijalne utakmice i mi smo spremni. Jer, čekamo ovo 36 godina. Imamo priliku igrati protiv Modrića, Kovačića, Brozovića...", komplimentirao je Herdman dodavši kako je vrlo uzbuđen zbog utakmice, da je Kanada spremna i da je ovo "sad ili nikad".

"Moramo se iskazati ako želimo ostati ovdje", poručio je izbornik Kanade.

Društvo mu je radio veznjak Stephen Eustaquio.

"Bit će teška utakmica, ali jedva je čekamo. Dugo smo se borili za ovo. Spremni smo. Na kraju obje momčadi moraju u ovom susretu pobijediti. Nosili smo se dobro s Witselom, Haradom... A sada nas čekaju Modrić, Kovačić, Brozović koji su odlični igrači, ali zato smo tu da bismo igrali s njima. Tu sam da se pobrinem za njih i da njima otežam dan. Na kraju dana mi moramo pobijediti", rekao je Eustaquio.

Izbornik Herdman vratio se na temu Hrvatske, odnosno sjetio se epizode u kojoj je često boravio u Zagrebu. Naime, sin mu je igrao za Dinamo.


Što ste iz toga naučili?

"Igraju odlično u sustavu 4-3-3. Vidio sam i tada s 12 godišnjacima da rade na mnogo većem nivou. Dvije godine sam putovao praznicima u Hrvatsku da bih gledao sina. Nije shvaćao kako nogomet fizički može biti zahtjevan", rekao je Herdman.

Hoće li biti promjena u sastavu?

"Imamo 26 igrača u rosteru. Trebat će nam drugačija igra nego protiv Belgije, a to je izazov za trenera".

Tko je favorit?

"Teško pitanje. Prije turnira bili smo autsajderi, ali pokazali smo da možemo pobijediti Belgiju. Sada je drugačije", rekao je Eustaquio.

"Neke stvari su se promijenile, ali Hrvatska je top, svjetska momčad, bit će nam to veliki test" –završio je izbornik Kanade.



Tagovi

John Herdmankanadska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u rukometu Katar 2020Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti