REUTERS/Matthew Childs
REUTERS/Matthew Childs

Izbornik Kanade: „Da, rekao sam da ćemo sje**** Hrvatsku“

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 24.11.22. | 16:58

47-godišnji stručnjak je dodatno pojasnio svoju kontroverznu izjavu

Puno je prašine podignuo kanadski izbornik John Herdman koji je nakon poraza od Belgije održao žustar govor u kojemu je svojim igračima nakon utakmice rekao da će „sje**** Hrvatku“.

Izjava je ubrzo postala viralna, a dan nakon je Herdmana dočekalo pitanje o tome, odnosno da li s odmakom tu izjavu smatra neprimjerenom.

„Odlično pitanje. Da, rekao sam to. Takve stvari govorite u strastvenim trenucima kako biste pokušali nadahnuti svoju ekipu. Kad sam dobio pitanje što sam rekao kad sam bio među igračima, iskreno sam odgovorio“, naglasio je 46-godišnji stručnjak, pa nastavio:

„Nije tu baš bilo poštovanja za hrvatski narod i hrvatsku reprezentaciju. Dobro razumijem gdje se mi nalazimo na svjetskoj pozornici, ali došli smo na jednu višu razinu i pokušavam uvjeriti svoje igrače da budu neustrašivi i da pokažu sve što znaju“.

Izbornik Kanade je dodao i kako mu nije bila namjera nikoga uvrijediti.

„Nisam mislio pokazati nepoštovanje prema hrvatskoj ekipi i hrvatskom narodu, ali na kraju dana to je način razmišljanja koji će Kanada imati i koji mora imati ako želi osvojiti tri boda protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Takav način razmišljanja imali smo i protiv Belgije, tako moramo i dalje. To je dio nove Kanade“. (rv)



Tagovi

Katar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.kanadska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti