Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Izbacili su Zvezdu i Dinamo, šokirali Šahtar i Real, a sad od Osijeka otkupljuju stasitog braniča

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 14.12.21. | 08:24

Ove sezone skupio je sedam nastupa u Ligi prvaka.

Stjepan Radeljić uskoro bi i službeno trebao postati igrač moldavskog Šerifa. 24-godišnji stoper iz Bosne i Hercegovine je u klubu i dalje formalno na posudbi iz Osijeka, ali klub koji je potpisao najveće iznenađenje u novijoj povijesti Lige prvaka njegov će ugovor u narednih nekoliko dana i otkupiti.

Prvi planovi su takvi da bi Radeljić već od prvog dana sljedeće godine trebao postati novi igrač Šerifa. Iako odšteta nije poznata, ona je s Osijekom već dogovorena pa tako stasitom stoperu preostaje samo da usuglasi osobne uvjete s klubom.

Iz mlađih uzrasta Zrinjskog iz Mostara Radeljić u ljeto 2016. godine prelazi u drugu momčad kultnog Stuttgarta. Tamo se zadržao dvije godine nakon čega prihvaća poziv iz Gradskog vrata. Za početak, priključen je drugoj momčadi Osijeka, onu koju su u toj sezoni vodili Dino Skender i Ronald Grnja, a u svojoj prvoj sezoni u 2.HNL skupio je 20 nastupa.

Sjajan potez za svoju karijeru Radeljić je napravio u siječnju 2020. godine kad je prihvatio poziv Širokog Brijega. Prvo je odradio proljetni dio sezone 19/20., zatim i jesenski sezono 20/21., a cijelo to vrijeme bio je standardan prvotimac i ponajbolji igrač kluba. Ne čudi da je na sebe navukao interes mnogih klubova, a njemu se najviše svidjela ponuda Šerifa čiji je član postao u veljači ove godine.

Dosad je za klub koji je kreirao jednu od najvećih senzacija u povijesti Lige prvaka svladavši Kraljevski klub usred Madrida rezultatom 1:2 skupio 36 nastupa, 2 pogotka i 3 asistencije u svim natjecanjima. Iako u tom konkretnom ogledu nije igrao, Radeljić je ove sezone skupio sedam nastupa u Ligi prvaka. Podsjetimo, s Radeljićem smo popričali odmah nakon te senzacionalne pobjede protiv Kraljevskog kluba.

Nije nikakvo iznenađenje da je Šerif odlučio otkupiti ugovor 24-godišnjeg stopera. Naime, njihova velika uzdanica u obrambenoj liniji i jedan od igrača koji je navodno na meti Dinama, Danilo Arboleda, posljednjeg dana kalendarske godine prestaje biti igrač Šerifa.

Osim njega, klub napušta i napadač Franck Castaneda koji je u istoj situaciji kao njegov sunarodnjak, ali ga to nije spriječilo da se oprosti od kluba s kojim je proživio nešto što nitko nije mogao ni sanjati.

"Prije dvije godine sam došao u ovu sjajnu obitelj. Stigao sam sa koferom punim snova, koje sam nastojao ispuniti, trudeći se da uvijek dam sve od sebe. Želim se zahvaliti Bogu što mi je omogućio iskustvo igranja ovdje, gdje sam se uvijek osjećao kod kuće. Branio sam ove boje sve dok nisam uspio postati kapetan i najbolji strijelac, osvojim titulu i igram Ligu prvaka. Zajedno smo uspjeli da Šerif bude poznat svugdje u svijetu. Vrijeme je za rastanak, ali zauvijek ću pratiti klub", rekao je 27-godišnji Kolumbijac koji je bio ključan igrač u ogledu protiv Crvene zvezde budući da je u prvom ogledu postigao pogodak, a u drugom ogledu upisao asistenciju.

Zasad nema nikakve službene potvrde gdje će kolumbijski dvojac nastaviti svoj nogometni put, ali iako se Arboleda spominjao kao moguće pojačanje Dinama, to, barem zasad, nije realna opcija.



Tagovi

ŠerifOsijekOsijek IIStjepan Radeljić

Ostale Vijesti