Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Radeljić za Germanijak: Dinamo je bio potvrda da možemo daleko. Inter? Zadovoljni ćemo biti s 1:0

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 30.09.21. | 08:00

Branič Osijeka na posudbi u Sheriffu, Stjepan Radeljić, u ekskluzivnom razgovoru za Germanijak osvrnuo se ne najveću pobjedu u povijesti moldavskog nogometa, opisao je slavlje u svlačionici, prisjetio se ogleda protiv Crvene zvezde i Dinama, a za kraj se i malo našalio te rekao kako će protiv Intera biti dovoljna i minimalna pobjeda.

28. rujna datum je koji bi jednog dana mogao postati praznik u Moldaviji. Nogometaši Šerifa tog su utorka upisali najveću pobjedu u povijesti moldavskog nogometa, a u njoj je sudjelovao i Stjepan Radeljić, stasiti branič Osijeka koji je u Tiraspolu na posudbi od veljače ove godine. 24-godišnjak je utakmicu odgledao s klupe za pričuvne igrače, ali u razgovoru za Germanijak istaknuo je kako će taj utorak pamtiti do kraja života.

Sheriff je poveo, Real se vratio pogotkom s bijele točke, da bi onda u 89. minuti Thillov projektil odsjeo u samim rašljama gola kojeg čuva ponajbolji vratar svijeta Thibaut Courtois. Iako za početak najčešće pitamo našeg sugovornika kako se osjeća i kakva je situacija kod njega, ovaj put nismo tako započeli razgovor jer smo i sami znali da bolje od ovoga jednostavno ne može!

“Što da vam kažem, osjećaj je nevjerojatan. Mobitel ne prestaje zvoniti, sad me već malo i oči bole od ekrana kako stalno bliješti”, smije se odlično raspoloženi Radeljić pa nastavlja:

“Umorni smo svi od sinoć, ali i uzbuđeni. Prije početka kvalifikacija nama je rečeno da je cilj plasirati se u neku od skupina, nebitno je li to Liga prvaka, Europska liga ili Konferencijska liga. Na kraju smo ostvarili taj najviši cilj, od samog početka smo bili dobri i onda svaku utakmicu igrali sve bolje i bolje i mislim da smo zasluženo tu gdje jesmo”, ističe Radeljić, nakon čega se prisjetio utakmica protiv Crvene zvezde i Dinama:

“Nitko nam nije davao šanse, čak bih rekao da su nas podcijenili. Isto se ponovilo i u skupini, ali evo, dokazali smo da možemo igrati i s najboljima. Ostalo nam je još četiri utakmice, a dalje što bude – bit će”, govori odlično raspoloženi Radeljić.

Na pitanje koja je utakmica bila prekretnica da svi u klubu shvate kako Sheriff ove godine može daleko bio je malo neodlučan.

“Može se reći da je to bila Crvena Zvezda, ali poslije Dinama smo dobili pravu potvrdu. Prvu utakmicu protiv Zvezde smo odigrali dobro, iskreno ću reći da smo očekivali više od njih. Sad, teško mi je reći jesmo li mi dobro odigrali ili su oni bili loši, da bi onda u uzvratu bili bolji i zasluženo slavili. Zatim je uslijedio Dinamo, to je bio pravi test, a pobjeda protiv njih bila je potvrda da možemo daleko. Mislim da je prva utakmica protiv Dinama bila njihova najlošija u posljednje vrijeme. U uzvratu su se pokušali izvući, ali nešto se i nas pitalo. Taktički smo odigrali na nulu i na kraju ostvarili taj cilj ulaska u grupnu fazu Lige prvaka”, priča stoper visok dva metra koji je u Sheriff stigao prije nešto više od pola godine.

“Prvi dio prošle sezone proveo sam u Širokom, igrao dobro i bio u momčadi prvenstva, ali kad je stigao poziv Sheriffa, jednostavno sam htio ići jer mi je glavni cilj bio igrati u Europi. U prvenstvu sam standardan, a vjerujem da ću sad dobiti i nešto više minuta u Europi”, dodao je, da bi se onda vratio na sve ono što se događalo ovog utorka na Santiago Bernabeuu.

“Kad je sudac označio kraj svi smo utrčali u teren i slavlje je moglo početi. Naravno, slavlje se nastavilo u svlačionici, pjevalo se i skakalo, a glavnu riječ imali su Južnoamerikanci. Ipak je njih najviše”, priča nam Stjepan Radeljić.

Je li bilo i nekih ‘naših’ pjesama ili?

“Ovaj put nije. Ja sam bio glavni kad se prošao Dinamo”, smije se naš odlično raspoloženi sugovornik.

“Što se tiče dočeka, na aerodromu je bilo svega par novinara. I bolje da je tako bilo, svi smo bili umorni i jedva smo čekali otići doma.”

Kakav je osjećaj pogledati tablicu Lige prvaka? Kraj Reala, Intera i Shakhtara, Sheriff je taj koji je prvi u skupini!

“I nakon prvog kola smo govorili da što se nas tiče natjecanje može stati odmah, a ista priča je i sada”, govori Radeljić koji je osim Sheriffa, Širokog i Osijeka igrao još za drugu momčad Stuttgarta i mlađe kategorije Zrinjskog i Viteza.

“Kad sam dolazio ovdje, oduševio me trening kamp. Klub ima desetak stadiona, to stvarno djeluje nestvarno. Što se tiče života ovdje, ima dosta siromaštva, ljudi žive skromno. Vojska je stalno prisutna u gradu, ovo je kao država za sebe, ali mene je sve to manje zanimalo. Ono zbog čega sam došao je Europa i ne mogu objasniti koliko sam sretan zbog svega ovoga što se događa.”

Sljedeću utakmicu u Ligi prvaka Sheriff igra 19. listopada kad idu u goste Interu iz Milana.

“Jedan naš stoper ima kartone pa ću tako biti u sastavu od prve minute. Rezultat? Zadovoljni ćemo biti s pobjedom 1:0”, smije se odlično raspoloženi Stjepan Radeljić.

Pričali bismo mi još, ali plan je drugu rundu razgovora odraditi kad se ovakav uspjeh ponovi i protiv Nerazzurra. Dogovorili smo i taktiku za kornere, ide se na prvu vratnicu, a ako ubačaj bude došao na pravo mjesto u pravo vrijeme, Handanović će sigurno biti u velikim problemima…


Tagovi

Stjepan RadeljićSheriffŠerifDinamo ZagrebCrvena zvezdaintervjuGermanijakizdvajamo

Ostale Vijesti