REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Iz Marseillea otkrili detalje razlaza s Tudorom: "Kad postoji problem, moramo reagirati!"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.07.23. | 11:18

Olympique de Marseille objavio je krajem lipnja potpisivanje ugovora s Marcelinom, novim trenerom kluba s juga Francuske

Prije gotovo mjesec dana Olympique iz Marseillea se rastao od Igora Tudora. Hrvatski trener, koji je stigao u ljeto 2022. godine kako bi zamijenio Jorgea Sampaolija, imao bi i više nego zanimljivu prvu sezonu s kvalifikacijama za sljedeću Ligu prvaka i bitkom za postolje Ligue 1. Unatoč tome, bivši igrač Juventusa radije je otišao iz "privatnih i profesionalnih razloga".

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sada je, u intervjuu za Les Réservistes na YouTubeu, Javier Ribalta, sportski direktor OM-a, objasnio razloge ovog iznenađujućeg odlaska:

“Bili smo sretni. Mislili smo da je i on. Mislim da je bio... Problem je što nije imao energije nastaviti. To je tako.”

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

"Stoga smo morali reagirati, i to brzo. Akcija-reakcija je naš posao. Ako postoji problem ili nešto, morate intervenirati. Razumijemo osobu prije trenera. Bilo je tako. S Igorom je gotovo, ali život ide dalje."

"Ideja kluba je da imamo trenera dvije-tri godine, ali tako je. Nije lako. Jorge Sampaoli je odlučio otići, Igor također. To naravno nije idealna situacija za klub jer morate sve promijeniti. I krenuti ispočetka. Ali ponavljam. Ovdje smo da nađemo rješenja” , zaključio je Javier Ribalta, priznajući određenu nestabilnost koja je oslabila klub posljednjih godina.

Olympique de Marseille objavio je krajem lipnja potpisivanje ugovora s Marcelinom, novim trenerom kluba s juga Francuske.

"Prošavši kroz brojne povijesne klubove, Marcelino García Toral stekao je reputaciju zahvaljujući svojoj taktičkoj oštroumnosti i trofejima koje je osvojio tijekom svoje karijere. S Valencijom je osvojio Copa del Rey protiv Barcelone 2019. i odveo klub u Ligu prvaka tijekom svoje dvije sezone. Godine 2021., opet protiv katalonskog kluba, omogućio je Athletic Clubu Bilbao da svojim trofejima doda španjolski Superkup, prvi trofej baskijskog kluba od 1984. godine. Tri puta je osvojio titulu najboljeg trenera španjolske lige, posljednji put 2018. godine", naglasili su iz kluba tada. (eg)




Tagovi

Igor TudorMarseilleOlympique MarseilleLigue 1

Ostale Vijesti