Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Ivanušec u petak odlazi, Kačavenda stiže na posudbu! Petkovića žele i Španjolci, Jakirović je silno zagrijan za Ademija i Miereza

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 24.08.23. | 16:29

Nakon prve utakmice sa Spartom očekuju se nove promjene u Dinamovom kadru

Luka Ivanušec trebao bi protiv Sparte u Maksimiru odigrati svoju zadnju utakmicu za Dinamo. Već u petak, ako opet ne dođe nekog preokreta u transferu, trebao bi biti u Rotterdamu i obaviti sve formalnosti vezane uz potpis s Feyenoordom. Dinamo bi za Ivanušeca od Nizozemaca trebao dobiti oko 10 milijuna, uključujući sve bonuse. Tako će Ivanušec biti, nakon Josipa Šutala i Dominika Livakovića, treći od četvorice hrvatskih reprezentativaca u maksimirskoj svlačionici, koji je napustio klub u ovom prijelaznom roku.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Znači li to da onaj četvrti, Bruno Petković, ostaje? Nije ni to još sigurno, što je kazao i Sergej Jakirović na svojoj uvodnoj presici.

"Pričao sam s Petkovićem, on želi i ostati i otići, vidjet ćemo što će biti.", rekao je novi Dinamov trener. Petković je već mjesecima želja Nenada Bjelice u Trabzonsporu, kako doznajemo, taj interes i dalje postoji, no, Petković još nije načisto bi li želio u Tursku. Pojavile su se i informacije da Petkovića žele barem dva španjolska kluba, Celta i Granada, navodno postoji i treći, na Pirenejima bi zarađivao manje nego u Trabzonu, ali Španjolska je ipak Španjolska, kad je nogomet u pitanju. U Turskoj prijelazni rok traje do 15.rujna, a uvijek se može Petkoviću otvoriti i neka opcija u Saudijskoj Arabiji, stoga se doista ne može decidirano reći da ostaje u Dinamu. Jakirović mu je odlučio dati kapetansku traku, što je možda korak prema Petkovićevu ostanku u Dinamu, iako, ne mora u konačnici i presuditi.

Što se dolazaka tiče u petak bi konačno trebao biti riješen tranfer Lukasa Kačavende. Znamo priču, mladi Lokomotivin igrač, bio je prošle godine teško ozlijeđen, imao je i sad nekih problema pa u Maksimiru, nakon liječničkog pregleda, nisu bili načisto što učiniti. No, sad su odlučili, da će dovesti Kačavendu, na posudbu s pravom otkupa na kraju sezone, kako bi, što je više moguće, smanjili ulagački rizik. Kačavenda bi u petak mogao napokon i potpisati za Dinamo. A Dinamo i dalje lovi Ramona Miereza i Arijana Ademija, koji bi mogli biti pravi kapitalci u smiraj prijelaznog roka. Osijekov napadač, Argentinac, već je dugo meta Modrih, a pisali smo jučer da je Osijek već odbio ponudu Dinama, a ona je, navodno, iznosila tri milijuna eura plus Mauro Perković. Osječani, zasad, traže oko pet milijuna, ali i poručuju da Mierez nije na prodaju. Oglasili su se u srijedu i s Pampasa službeno na ovu priču i rekli da se Dinamo nije ni približio prihvatljivom iznosu. No, u cijelom je tom priopćenju najviše upalo u oči da su uime Dinama u Osijek na pregovore došli Darko Podnar, čaln Uprave, Dražen Milićević, direktor operativnih poslova i istarski menadžer(??) Ives Čakarun. Tko su oni uopće da pregovaraju o dolasku napadača Osijeka u Maksimir? Nije ni čudo da su dobili odbijenicu.

Ali, to ne znači da je Dinamo odustao. Sergej Jakirović jako je zagrijan za Miereza, želi ga u momčadi te se i sam uključio u priču oko njegova dovođenja. Isto tako, iz Maksimira su poslali poziv Arijanu Ademiju, žele nazad svog donedavnog kapetana, a tu je, također, veliki ulogu odigrao baš Jakirović, koji od prvog dana sudjeluje vrlo aktivno u svim razgovorima oko pojačanja. Što se Ademija tiče, pisali smo već, nije lako, postoji tu nekoliko prepreka, ali bude li Jakirović uporan kao što obično jest, nije nemoguće da Aki opet uskoro osvane u Maksimiru.



Tagovi

GNK DinamoRamon MierezArijan AdemiOsijekLukas KačavendaSergej Jakirović

Ostale Vijesti