Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Ivanušec: „Ovo je drugačija Sevilla nego prije pet godina, a nakon izbacivanja Tottenhama svi znaju za nas“

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 16.02.22. | 20:38

Sa stadiona Ramon Sanchez Pizjuan uoči večernjeg treninga na glavnom terenu medijima su se obratili Željko Kopić i Luka Ivanušec. Iz Seville za Germanijak javlja Ognjenka Marić

Trener Dinamovih nogometaša Željko Kopić je pred novinarima uoči treninga na Ramon Sanchez Pizjuanu odmah u najavi naglasio da je momčad u dobrom stanju i raspoloženju, da su analizirali Sevillu i da, uz svo poštovanje koje imaju prema protivniku i njegovim rezultatima, dolaze da odigraju kvalitetnu i maksimalno natjecateljsku utakmicu. Najskupčlji igrač Zagrepčana Luka Ivanušec je, pak, potvrdio spremnost momčadi koja već dugo čeka nokaut fazu i koja želi pobjedu.

Potvrđena je odsutnost Perića zbog ozljede i Mišića zbog žutih kartona, a u Zagrebu je zbog manjih problema ostao i Dilaver. Svi ostali nogometaši modrih su na raspolaganju za sutrašnji susret, koji počinje u 21 sat.

(1.40) Sevilla (4.50) Dinamo (8.50)

Primijećeno je kako inozemni treneri, za razliku od vremena kad su na pitanja o Dinamu odgovarali općenito govoreći o hrvatskom nogometu, sada daju konkretne odgovore, a između ostalog Lopetegui je jutros spomenuo i ime Luke Ivanušeca.

„Naravno da nas motivira da klubovi iz inozemstva znaju naša imena. To je ono što radimo svaki dan, a to su i rezultati koje smo napravili u zadnjih nekoliko godina. Puno je donijela i utakmica protiv Tottenhama“, komentirao je nogometaš Modrih.

Kopić je dodao da „sav rad koji ljudi iz kluba ulažu već godinama, konačno sad i na europskoj razini dolazi na naplatu. To je proces koji se ne može dogoditi preko noći, Dinamo je puno puta bio u predvorju ozbiljnog rezultata. Sada je napravljen korak prema naprijed i kvalitetan nastup i rezultati više nisu iznenađenje. Dinamo se vidi kao momčd sposobna igrati s visoko kvalitetnim europskim suparnicima.“

Španjolske medije je posebno zanimala velika najavljena posjeta iz Hrvatske, premda je iz Dinama ispravljena prvobitna informacija da je prodano 1.700 karata – radi se zapravo o „samo“ 1.165 ulaznica.

„Kuda god idemo, navijači nas prate i pružaju nam ogromnu podršku“, objasnio je Kopić, „to je nešto što je kod naših navijača potpuno uobičajeno, a mi smo tako dodatno motivirani“.

Interesantno je da je ovo pitanje postavljeno i na jutrošnjoj pres konferenciji Julena Lopeteguija, jer se čini da domaćih posjetilaca neće biti puno.

O slabim stranama Seville i ozljeđenim igračima, kao i o povratku Rakitića na trening, Kopić je objasnio da „Sevilla kao i svaka momčad ima stvari u kojima nisu tako dobri. U španjolskoj ligi su, bez obzira što se bore za naslov prvaka, imali određene probleme.“ Premda, dodao je da čak i ako nedostaju određeni pojedinci – zbog covida-19 ili ozljeda – „oni mogu postići kvalitetan rezultat, jer, između ostalog, sustavno i planski dovode igrače“.

Istaknuo je odličnu igru prema naprijed, intenzitet, brz protok lopte i veliku pokretljivost španjolske momčadi. Sevilla varira svoju igru, ponekad je to posjed, kako bi bili stabilni u organizaciji igre, ali onda u nekim fazama igraju vrlo okomito i to nikako nije predvidiv nogomet.

Što se tiče Petkovića i Andrića koji su također interesirali domaće medije, trener hrvatskog prvaka je objasnio kako unatoč problemima obojica mogu biti spremni za sutra. Ponovio je kako prvi sudar razigravanja za osminu finala očekuju „u dobrom stanju, maksimalno pozitivni i s dobrom energijom.“

Konačno, spomenuto je kako se dolaskom Emrelija puno Azerbajdžanaca skupilo po društvenim mrežama, a poneki je čak viđen i u Sevilli. O njegovom mogućem debitiranju sutra, Kopić je objasnio kako je odradio određeni broj treninga, premda još nije u pravom stanju. Vjerojatnost da sutra zaigra ovisit će o razvoju događaja.

Prije pet i pol godina, Dinamo je poražen u Sevillli u Ligi prvaka. Ali, „to više nije ista momčad. Mi se pripremamo na potpuno drugu Sevillu. To su drugi igrači, druga utakmica.“, zaključio je Luka Ivanušec.

(1.40) Sevilla (4.50) Dinamo (8.50)

Utakmica Sevilla – Dinamo igra se u 21 sat (Arenasport ), a uzvrat je sedam dana kasnije u Maksimiru od 18.45.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoSevillaEuropska ligaŽeljko KopićLuka IvanušecIvan RakitićMahir EmreliKomnen AndrićBruno PetkovićJulen LopeteguiJulen Lotopegui

Ostale Vijesti