Matija Habljak /PIXSELL
Matija Habljak /PIXSELL

Ivanušec: "Ne stvara mi pritisak što piše da sam najvrijedniji igrač, a Šubićevac je bio poseban doživaljaj" (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 25.06.22. | 15:52

"Od malena, u obitelji, u selu, svugdje se samo pričalo o Dinamu i Hajduku, a naša obitelj, naše cijelo selo, svi smo uvijek bili za Dinamo. Znam da je uvijek baka znala pitati - je l' to Dinamo igra- kad god je bilo nešto na TV-u, iako nije znala ništa o nogometu. Tako da je meni san igrati za Dinamo"

Dinamov vezni dragulj, Luka Ivanušec, dao je intervju za klupske stranice na pripremama u Sloveniji gdje se Dinamo nalazi već četiri dana. Rođen je u Ljubeščici kraj Varaždina, od malena je dinamovac, a sada jedan od glavnih igrača plavog kluba koji je u napetoj sezoni iza nas ipak obranio titulu prvaka države.

"Od malena, u obitelji, u selu, svugdje se samo pričalo o Dinamu i Hajduku, a naša obitelj, naše cijelo selo, svi smo uvijek bili za Dinamo. Znam da je uvijek baka znala pitati - je l' to Dinamo igra- kad god je bilo nešto na TV-u, iako nije znala ništa o nogometu. Tako da je meni san igrati za Dinamo i evo, ostvario mi se jedan od dva sna", započeo je svoju priču najmlađi strijelac u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije.

POGLEDAJTE LUKIN INTERVJU:


Sada ga krasi odlična igra jedan na jedan, a te je vještine stekao u futsalu.

"Od početka sam počeo iza škole, na betonu, tamo se puno igralo jedan na jedan, puno sam učio finte tamo, taj mali nogomet, skraćen prostor, naravno da tu dolazi do izražaja ta igra jedan na jedan. Na tome sam puno radio i sigurno da mi je to donijelo nešto i u velikom nogometu", rekao je Luka pa dodao:

"Sad više ne haklam, moram se paziti ozljeda, fokusiran sam samo na veliki nogomet."

Osim što je uspješan sportaš, završio je i sportski menadžment.

"Tri godine fakulteta sam završio. Dvije ću možda kasnije. Drago mi je da imam nekakav papir iza sebe i da znam da mogu nešto kasnije u životu raditi. Planirao sam svakako na faks, a kasnije je došlo to da upišem vanredno. Kasnije je krenulo, hvala Bogu, dobro s nogometom pa ne bih mogao pohvatati redovan faks. Bilo je u planu uvijek završiti neki faks, prije me najviše zanimala ekonomija, ali sada sa sportom, ovo je bilo logično."

Postao je standardan reprezentativac, a nakon lipanjskih akcija Vatrenih, stigao na pripreme Dinama nedugo nakon povratka iz reprezentativnog kampa.

"Stigao sam se odmoriti. Pojavio sam se ovdje, mogao sam ranije ili kasnije doći, ali s obzirom da nisam na ovome okupljanju imao previše minuta, htio sam što prije doći da ne ispadnem iz ritma, da se priključim. Bilo mi je dovoljno osam dana. Nakon nekog vremena ti zafali nogomet."

U 2021. je imao oko 70 nastupa, ali kaže da mu to nije problem.

"Nije došlo do zasićenja. To je u glavi kako si posložiš. Ako si posložiš u glavi da moraš sve odraditi do kraja, moraš biti profesionalan i to odraditi."

Najvrijedniji je Dinamov igrač prema Transfermarktu.

"Ne stvara mi to nikakav pritisak. To je cijena samo na papiru. Drago mi je da je tako, u nogometu je to uvijek, svaki dan je novi dan. Danas jesi, sutra nisi, svaki dan je novo dokazivanje. Tako to treba gledati, a ne što je netko napisao."

Kakava je situacija s ozljedama?

"Situacija je odlična. Dva mjeseca sam izgubio zbog toga, ali otišao sam na tu operaciju, sada sam se vratio. Hvala dragom Bogu, sada je sve u redu. Bilo je jako bolno, jako bolna ozljeda. Ne možeš ni trčati, ni dodati loptu, ništa. Jednostavno moraš ići na operativni zahvat, ali on je rutina, mislim da nitko nikada nije imao nekih većih problema s tim, mislim da većinom ta operacija prolazi dobro."

Horkaš i Gvardiol su mu ranije bili cimeri, a sada...

"Bio je i Jakić, svi su otišli, a sada je sretni dobitnik Marko Bulat. I van terena se jako puno družimo, sigurno mi je jedan od najboljih prijatelja, a to je danas privilegija imati."

Atmosfera u ekipi?

"Jako je dobra, jako se dobro radi, vidi se da je ekipa motivirana, da se svatko bori za svoje mjesto i postajemo svi jedni uz druge bolji."

Kakva je suradnja s Antom Čačićem?

"Znam ga od Čilea gdje sam postao najmlađi strijelac. Veliki je gospodin, uvijek miran, uvijek zna što treba reći, uvijek zna smiriti situaicju. Sve najbolje o njemu."

Pojačanja?

"Drmić i Ljubičić su se odlično uklopili. Što se tiče Šutala, ne trenira još uvijek, ima nekih manjih problema, ali vjerujem da će takav igrač koji je bio u Atalanti biti prevaga i u Dinamu."

Najdraža pozicija?

"Najkomotnije se osjećam na lijevoj osmici ako se igra s dva prednja vezna ili lijevo krilo."

Misli li da može još napredovati?

"Sigurno da postoji prostora, za svakog igrača, nikada ne možeš naučiti sve. Vidi se to i po statistici i po asistencijama golova koje bih htio da budu više i uvijek ima prostora za napredak"

Početak sezone je u Superkupu 9. srpnja, a onda kreće jako puno obaveza.

"Dosta izazova, ali ima tu dosta kvalitetnih igrača, konkurencija se povećala, imamo kvalitetan kadar da to sve izvučemo i siguran sam da hoćemo na najbolji mogući način."


Zadnja je titula osigurana predzadnje kolo na Šubićevcu.

"Predivan dožvljaj. Kada je bilo tako tijesno da su navijači stali iza nas, da su stali uz nas, kada su na Šubićevcu ušli na teren, stvarno jedan predivan osjećaj je sve to proživjeti sa svojim navijačima i ovim im se putem zahvaljujem i sigurno da su nam pomogli da osvojimo tu titulu."


Tagovi

Luka IvanušecDinamo ZagrebHNLpripreme

Ostale Vijesti