Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Ivanušec: "Ispalo je da sam proigrao kad je Oršić otišao. Transferi? Bez obzira tko ode, Dinamo će biti jak!"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 03.05.23. | 15:40

Vezist Plavih zabio je sedam pogodaka ovog proljeća, ukupno devet u cijeloj HNL sezoni, pokazao koliko znači ovom Dinamu

Kad bi postojao izbor za najboljeg Dinamovog igrača proljetne polusezone, akcije Luke Ivanušeca stajale bi vrlo visoko. Zabio je sedam pogodaka, ukupno devet u cijeloj HNL sezoni, pokazao koliko znači ovom Dinamu. I nije čudno da Igor Bišćan ne spava mirno na spomen njegova mogućeg odlaska. O kojemu sam Ivanušec ne želi previše pričati.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ne razmišljam o transferu! Želim još poboljšai statistiku, dogovorili smo se da ne damo ništa nikome od suparnika do kraja, da ostanemo motivirani, ta zadnja četiri kola dat će dojam za početak priprema, kvalifikacija za Europu i trebamo to dobro završiti da ne bismo narušili ovu atmosferu", priča Ivanušec i nadovezuje se na priču o potencijalnim odlascima. Jer, nije on jedini koji je 'u redu' za transfer.

"Sve je moguće. Možda će doći ponude koje se ne mogu odbiti, ali vjerujem da će Uprava napraviti dobar posao u svakom slučaju. Već se spominju neka jaka imena, ima i dosta mladih dečki koji mogu uskočiti, koji jedva čekaju priliku. Bez obzira na sve, Dinamo će opet biti jako dobar."

Malo se vratio na Poljud i osvajanje naslova, na ono slavlje nakon toga.

"Svi smo sretni, osvojili smo prvenstvo, sve je super. Uživali smo dva dana odmora, sad idemo dalje. Jako lijepo bilo to slavlje, to je bio cilj, da uzmemo naslov na Poljudu, to puno znači navijačima, znači i nama. Hvala Boysima što su došli i bili uz nas i na Poljudu i na Macoli, bilo je jako lijepo."

Kad ocjenjuje kompletnu sezonu, nije potpuno zadovoljan.

"Moglo je i bolje, što se tiče Lige prvaka, a ispali smo i u Kupu. Ne bih rekao da je predobro, imali smo veće ciljeve, ali zadovoljni smo da smo osvojili prvenstvo."

Koliko su momčad omele priče i događaji oko ratova u Upravi i Skupštini?

"Možda nas je to malo smetalo. Ja nisam osjetio na sebi, ne znam kako su drugi igrači, možda malo ta pisanja jesu utjecala. Meni osobno nisu, nisam to gledao tako, kao igrač nisam ništa primijetio da se promijenilo. Dobro, promijenio se trener, ali što se tiče ovih stvari na koje ne može utjecati, Uprave i toga, nije bilo vidljivo na momčadi."

Ali, zadovoljan je svojim učinkom.

"Ova druga polusezona je stvarno dobra i što se tiče igre i statistike, koja se podignula, s te strane sam dosta zadovoljan."

Ispalo je da je proigrao odlaskom Mislava Oršića. Zauzeo je njegovu poziciju i počeo zabijati?

"Da, ispalo je tako, uzeo sam tu poziciju lijevog krila i dobro je to. Rotiram se s Baturinom, teže je to čuvati kad napravimo pomutnju, to jako dobro funkcionira, zadovoljan sam na toj pozicji, ali mogu igrati i u vezi."

Očekuje li poziv izbornika za Ligu nacija?

"Mislim da dobro igram, sve je na izborniku, nadam se da će biti poziv."

Što je donio Bišćan u odnosu na Čačića?

"Teži su treninzi, velika je profesionalnost, intenzitet je jači. To je jako dobro, kliknuli smo od prvog dana, donio je osvježenje, zasad je jako dobro. Zna dobro procijeniti kad je ozbiljno, kad se možemo šaliti, kad se radi, onda se radi. Dobro to balansira i treba tako biti."

Kako vidi mlade igrače, koji će do kraja dobiti veću minutažu?

"Mlađi će dobiti minutažu. Teško mi je procijeniti njihovu kvalitetu, jer nisu puno igrali, ali kad dobiju priliku vjerujem da će je i iskoristiti."

Do kraja može i poboljšati statistiku, doći do dvoznamenkastog broja golova. Možda i lakše sad kad je naslov osiguran i nema pritiska?

"Ne gledam to tako, imao sam otpočetka cilj da povećam statistiku. Da, možemo igrati s manjim pritiskom, ali neće biti neke razlike, jer smo i dosad imali veliku prednost."

Ocjena kompletnog HNL-a? Dojam je da je liga ipak slabija nego lani, puno je igrača otišlo?

"Neizvjesna je liga, pogotovo kad se gleda borba za Europu i ostanak bit će zanimljivo gledati do kraja. Gledatelji su mogli uživati ove sezone."



Tagovi

Luka IvanušecGNK DinamoHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti