Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Ivan Perišić: U utorak ćete vidjeti neku drugu Hrvatsku

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.06.21. | 15:09

Za Škotsku gotovo sigurno neće nastupiti Billy Gilmour koji je pozitivan na COVID-19. Međutim, Dalić ne vidi to kao neku pretjeranu prednost za Hrvatsku.

Hrvatska reprezentacija igra svoju odlučujuću utakmicu za ostanak na Euru protiv domaćina Škotske na Hampden Parku u srijedu (21.00 sati).

Avion s hrvatskim reprezentativcima krenuo je jutros iz Pule na, nadamo se, ne i posljednju utakmicu Hrvatske na ovome Euru. Trening je navečer na Hampdenu a poslijepodne su utakmicu najavili Ivan Perišić i izbornik Zlatko Dalić.

“Nismo bili pravi u ove dvije utakmice. Treba sutra bolje igrati, bolje trčati. Skupiti glave jer nije lako. No, kada smo trebali biti pravi - uvijek smo bili. U utorak ćete vidjeti neku drugu Hrvatsku” - obećao je Ivan Perišić prije nego je mikrofon preuzeo izbornik Dalić.

“Znali smo da će treća biti odlučujuća. Zadnja šansa za prolaz i moramo sve učiniti da tako i bude. Oštećeni smo u ovoj situaciji, igramo s dva domaćina, naših navijača nema i na svaku utakmicu putujemo iz Hrvatske. No, pustimo to. Imamo teren, idemo se boriti protiv motiviranog protivnika koji je pokazao snagu protiv Engleske. Ne smijemo biti nestrpljivi, čekati šansu. Najvažnija pobjeda, bez obzira kada i kako stigne” - rekao je Dalić u uvodu prije nego se okrenuo seciranju igre domaćina.

“Znamo da su jaki preko te lijeve strane i Robertsona. Duga lopta na Dykesa koji sjajno skače. Imaju taj ofenzivan presing i to je jaka snaga Škotske. Recept je jednostavan, trebamo nametnuti svoj stil igre i odraditi to kako se dogovorimo. To, nažalost nije bio slučaj protiv Češke gdje smo išli u bespotrebnu jurnjavu pa se ispuhali. Imamo kvalitetu, mogućnost i možemo to napraviti”.

Za Škotsku gotovo sigurno neće nastupiti veznjak Chelseaja Billy Gilmour koji je pozitivan na COVID-19. Međutim, Dalić ne vidi to kao neku pretjeranu prednost za Hrvatsku.

“Gilmoure je igrao protiv Engleske ali prije ga nije bilo niti blizu sastava Škotske. I pitanje je bi li igrao protiv Hrvatske da je zdrav. Zato ne vjerujem da je to dobitak za nas i mislim da neće značiti puno.”


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2021škotska nogometna reprezentacijaZlatko DalićIvan Perišić

Ostale Vijesti