Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Ivan Mance napustio Pafos, postaje dio grupacije koja upravlja Southamptonom!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.06.22. | 13:29

Na njegovu adresu sletjela je nemoralna ponuda koju jednostavno nije mogao odbiti, a novi klub potražit će Ivan Tomečak i Franko Kovačević koje je baš on doveo u Pafos

Kao grom iz vedra neba prije nešto više od mjesec dana pojavila se vijest kako je Ivan Mance glavni kandidat za mjesto sportskog direktora Dinama. Rođenog Riječanina i jednog od tvoraca velike Rijeke Plavi su vrbovali još od siječnja, ali na kraju se posao nije zaključio kako su to u plavom taboru htjeli pa je Ivan Mance, barem nakratko, ostao na Cipru. Interes Plavih nije nikoga iznenadio, Mance se dokazao kao sportski direktor Rijeke, da bi odmah po njegovom dolasku u Pafos ciparski klub ostvario najveći uspjeh u klupskoj povijesti.

“Dragi navijači, želio bih vam se zahvaliti na svoj ljubavi i podršci koju ste dali kako meni, tako i momčadi proteklih godinu dana. Za moju obitelj, ova godina bila je jedna od najboljih u našim životima stoga mi nije lako pozdraviti se s ovim prekrasnim gradom i prekrasnim navijačima. Nogomet je nepredvidiv te često ne možemo izabrati vrijeme oproštaja. Prihvatio sam ponudu grupacije Sports Republic investors te sam dobio priliku pomoći razvoju nogometnih klubova diljem svijeta koji su pod njihovom ingerencijom. Zauvijek ću ostati najveći navijač Pafosa, a zajedno s trenerom Henningom Bergom i klupskom skauting službom nastojat ću u ovom prijelaznom roku Pafos učiniti najjačim ikada. Zamolio bih vas, naše navijače, da vjerujete našem treneru Henningu, igračima i vlasnicima gospodinu Lomakinu i gospodinu Dubovu. Još jednom vam se želim od srca zahvaliti na svemu, a Pafosu želim mnogo uspješnih i trofejnih sezona u nadolazećim sezonama”, napisao je Ivan Mance u svojoj oproštajnoj poruci.

Iz Pafosa su istaknuli kako je za bivšeg sportskog direktora Rijeke i nesuđenog sportskog direktora Dinama plaćena odšteta te su dodali kako mu nisu htjeli stajati na putu kad se pred njim pojavila ovako velika poslovna prilika. U službenom priopćenju, čelnici Pafosa zahvalili su se Ivanu Manceu na svemu što je napravio za klub, a kratku izjavu tim povodom dao je Roman Dubov, predsjednik Pafosa:

“Ovim putem Ivanu se zahvaljujemo za sve što je napravio za Pafos. Ne samo da je odradio sjajan posao, pomagao treneru i bio pravi profesionalac u svakom trenutku, već je u ovih godinu dana postao i član naše nogometne obitelji. Nakon što smo sve razmotrili, shvatili smo kako jednostavno ne možemo Ivanu stajati na putu sad kad je pred njega stigla jedna ovako velika poslovna prilika, usprkos tome što smo prije svega mjesec dana s njim produljili ugovor za dodatne dvije godine. Želimo mu puno uspjeha i sreće u budućnosti.”

Iako bi čelnici Pafosa najviše voljeli da se ponuda nikada nije dogodila te da je Ivan Mance ostao član kluba i u narednim godinama, svjesni su kako je ovo jedna od onih situacija u kojima praktički ne mogu ništa već samo svojem bivšem djelatniku zaželjeti sve najbolje u budućnosti.

Ivan Mance je postao novi član Sports Republic grupacije. Inače, oni su trenutni vlasnici Southamptona, cilj im je uložiti u još nekoliko klubova iz Lige petice baš kao što je to slučaj kod Cityjeve (City Football Group Limited) ili Red Bullove (Red Bull GmbH) grupacije, a 39-godišnji Riječanin bi trebao preuzeti razvoj jednog od tih novih klubova u koje Sports Republic planira uložiti.

Iako se dalo pročitati kako će Ivan Mance postati novi sportski direktor Anorthosisa, to se ipak neće dogoditi. Vjerojatna pretpostavka bila je da će Mance nastaviti svoju suradnju sa slovenskim stručnjakom Darkom Milaničem koji je nedavno postao novi trener spomenutog kluba, ali u tome nema nikakve istine.

Ono što će uzrokovati Manceov odlazak iz Pafosa je odlazak i dvojice hrvatskih nogometaša iz spomenutog kluba – Ivana Tomečaka i Franka Kovačevića. Zasad nije poznato gdje će spomenuti dvojac nastaviti svoje karijere, ali budući da su obojica bili standardni te su igrali veoma dobro (naročito Tomečak) sigurno je kako im ponuda neće nedostajati.



Tagovi

Ivan ManceHNK RijekaPafosSouthampton

Ostale Vijesti