Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ivan Mance: "Dinamo i Hajduk vuku dobre poteze, ali Rijeka mora biti spremna jer njoj je manji pritisak"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.01.24. | 15:08

Kao bivši sportski direktor Rijeke osvrnuo se posebno na taj klub

Sportski direktor turskog drugoligaša Göztepea Ivan Mance bio je gost emisije ‘Pod stijenama Kantride’ u kojoj je komentirao uzdudljivu HNL-ovu sezonu, a osvrnuo se i na svoj posao u Turskoj.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rekao je da pravi zbivanja u hrvatskom nogometu zbog prirode posla, a istaknuo je da Rijeka čak ima i prednost u odnosu na Hajduk ili Dinamo jer nema pritiska osvajanja naslova.

Kao bivši sportski direktor Rijeke osvrnuo se posebno na taj klub.

“Rijeka se na neki način vratila na one originalne postavke s kojima smo funkcionirali sve te godine. Jedna sezona je bila lošija, ali bez obzira što Jakirović više nije trener Rijeke, moramo reći da je on napravio neviđen posao prošle godine kad je preuzeo Rijeku i zajedno sa Srećkom i Čulinom povukao prave poteze i doveo Rijeku do Europe. Na ljeto im se priključio i Darko i mislim da su svi zajedno, s predsjednikom, napravili jedan sjajan prijelazni rok i doveli su toliko kvalitete, pogotovo prema naprijed, da Rijeka stvarno ima možda najveći potencijal od svih klubova, računajući Dinamo i Hajduk...”

Smatra da je Sergej Jakirović, današnji trener Dinama, napravio velike stvari i za Rijeku prije dolaska na Maksimir.

“Bez obzira što je došlo do nekakvog ružnog rastanka sa Sergejom, moramo biti objektivni i reći da je čovjek napravio, u tom dijelu stabilizacije momčadi i transfera, vrhunski posao zajedno sa svima ostalima na Rujevici i svima s moje strane ogromne pohvale. Čuo sam se i bio u kontaktu sa svima kroz taj proces i mislim da Rijeka ima šansu napraviti nešto više zato što je puno manji pritisak na nama nego na Dinamu i Hajduku, koji također vidim sada u zimi vuku dobre poteze, ali na kraju će netko biti nesretan i pritisak u kojima ni jedan, ni drugi klub ne smiju izgubiti titulu bi mogao nekoga skupo koštati. Rijeka tu može biti spremna i mora biti spremna da možda uhvati svoju šansu jer ipak je manji pritisak na Rijeci nego na Dinamu i Hajduku”, zaključio je Mance.

Cijelu emisiji 'Pod Stijenama Kantride' poslušajte OVDJE. (G)



Tagovi

Ivan ManceHNK RijekaGNK DinamoHajdukHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti