Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Ivan Leko: “Pitajte Kalinića hoće li se umiroviti, Caktaš je među tri najbolja igrača Osijeka, a Tomas je odličan tip, baš smo si dobri”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.05.23. | 14:05

Trener Hajduka ponovno je imao spreman odgovor na svako pitanje splitskih novinara

Uoči subotnjeg derbija 34. kola hrvatskog nogometnog prvenstva u kojem Hajduk dočekuje Osijek (Poljud, 17 sati) trener Bijelih Ivan Leko ponovno je održao zanimljivu konferenciju za medije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakako da su domaći novinari stratega Majstora s mora prvo pitali o jutrošnjoj izjavi trenera Osijeka Stjepana Tomasa, koji je kazao da njegova momčad “neće imati velikih problema s Hajdukom ako uđe u nadmetanje kao što je s Dinamom”.

“Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Meni je s jedne strane i dobro da svaki trener vjeruje u svoju ekipu. Na nama je isto da gledamo sebe. Ako nastavimo biti organizirani, disciplinirani i fokusirani, imamo šansu da pobijedimo. Svi momci su maksimalno koncentrirani, znaju koliko nam je bitan svaki trening i svaka utakmica. Nema rasterećenosti, to u velikom klubu i profesionalnom sportu ne postoji. Napravit ćemo sve da budemo dobri u svakom segmentu igre”, rekao je Leko, a zatim se dotakao Luke Vuškovića:

“Čekamo ga da krene trenirati. Nadam se da će se sljedeći tjedan priključiti treninzima”.

Je li Nikola Kalinić blizu umirovljenja, kako špekulira jedan dnevni list?

“To bi trebali pitati njega. Na kraju sezone će svi sjesti i vidjeti gdje i kako za iduću sezonu”.

Kakav je status Awaziema, Borevkovića i Anella?

“Sličan odgovor kao i ranije. Fokus nam je na sljedećoj utakmici. Kad prođe nekoliko utakmica izaći ćemo s odlukama koje se moraju donijeti.”

Hoće li do kraja sezone priliku dobiti Sentić?

“Nitko ne daje nikome priliku. Nažalost, Karlo ima problema s leđima. Nismo sigurno hoće li biti u kadru. Prilika se u profesionalnom nogometu zasluži.”

Jeste li i dalje mišljenja da Sigur neće napraviti karijeru kao bek?

 “On je vezni igrač i igra silom prilika na beku. I dalje mislim da je bolji zadnji vezni nego bek. Jako sam zadovoljan kako igra. Velika je stvar za jednog klinca da se prilagodi.”

Jeste li zadovoljni kvalitetom kadra?

“Mislim da imamo ekipu za pobijediti bilo koga u HNL-u. To nije upitno. Bio bih najsretniji da svaku utakmicu možemo igrati sa sličnima. Sve ekipe koje rade rezultat igraju s jako malo igrača.”

Što kažete na kolegu Stjepana Tomasa?

“Znamo se iz mlade reprezentacije, baš smo dobri. Odličan je tip, s ljudske strane netko bez mane. Drago mi je što radi dobar posao”.

Je li Caktaš najopasniji igrač Osijeka?

“Caktaš je sigurno među tri najbolja igrača Osijeka. Ima gol, asist. On je igrač s brojevima.”

Kakva je situacija u momčadi?

“Kalik se vratio treninzima. To je dobra stvar. Ovaj tjedan smo imali 20 igrača na treningu. To nismo imali dugo.”

Hoćete li juniorima pomoći za susret s Dinamom?

“Poslije Dinama smo rekli i mislimo da nam je glavna utakmica finale kupa. Svaki trening i utakmica je u službi toga. Sve je tome podređeno, da dođemo u najboljem mogućem stanju. Ogromna je razlika kako igraš i kakav rezultat napraviš. U proteklih pet mjeseci smo imali jako dobru komunikaciju s omladinskim pogonom. Napravili smo plan da im se omogući da budu u što jačem sastavu i olakša da naprave što veće uspjehe.”

Često ste na košarkaškim utakmicama. Ima li nešto iz košarke što se može prenijeti na nogomet?

“Volim gledati i igrati košarku. Volim basket od osnovne škole. Iz svakog sporta se može nešto naučiti. Rukomet je bliži nogometu nego košarka. U nogometu imaju dvije linije, slično kao u rukometu. Brzina igre. Vidimo kako se rukomet promijenio zadnjih godina. Sigurno se može puno stvari izvući. U svim sportovima, košarka, rukomet, vaterpolo svi pričaju o kvaliteti obrane. U nogometu je svima zabavnije igrati napad, ali za veliki rezultat je potrebna prava obrana”, poručio je Leko, kako ga je citirao Dalmatinski portal. (G)


 


Tagovi

Ivan LekoNK Hajduk SplitHajdukHrvatska nogometna ligaHNLNK OsijekStjepan TomasMijo CaktašLuka VuškovićNiko SigurNikola Kalinić

Ostale Vijesti