Pixsell
Pixsell

Ivan Leko: "Da se treneri velikih klubova ovako isključuju, to bi bilo smiješno"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 15.07.23. | 18:00

Hajduk je sezonu otvorio 0-1 porazom od Dinama u Superkupu i ostao bez prvog trofeja sezone.

Hajduk je na Maksimiru istrčao bez Marka Livaje, odigrao je solidnu utakmicu, međutim, Bijeli su ostali bez prvog trofeja sezone. Dinamo je slavio golom Martina Baturine u 52. i došao do prvog trofeja sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+).

"Mislim da nismo odigrali lošu utakmicu. Dinamo je stabilan, igra već dugo zajedno. Znaju se automatizmi i hijerarhija u ekipi. Mirni su. Mi smo promijenili dosta igrača. Imali smo kratke pripreme. Nismo imali puno treninga. Htjeli smo puno, ali nismo znali što očekivati. Utakmica je rekao bih bila 50-50. Mi smo htjeli imati mix pressinga, bloka. Bolno je, pogotovo kada izgubiš. Mislim da smo bili respektabilni i da smo konkurirali Dinamu koji se priprema za Europu", rekao je Leko i nastavio:

"Pucali smo 15 puta na gol, i to protiv jako stabilne ekipe. Imali smo četiri, pet dobrih šansi. No, to je naša krivica. Znali smo da će biti momenata u kojima će obje ekipe dominirati. Tu je onda bitan taj 'killer instikt', kojeg Dinamo ima, a mi ne. Ljut sam na polukontru iz koje nam je Dinamo zabio gol. Ali, kada imaš mladu ekipu, greške se događaju".

Kako komentirate crveni karton?

"Smiješna situacija. Tužan sam. Bio sam jako korektan prema sucima od kada sam u klubu. Pomoćni sudac mi je rekao da je bio korner, osjećali smo bili dobri. Ok, ja sam loše reagirao, zaslužio sam žuti karton. Ali isključiti me? Možda je htio izgraditi autoritet, možda je riječ o egu. Nisam ja tu da me se ponižava. Mislim da je ekipa s trenerom na terenu jača od one bez njega. U nogometu sam 30 godina. Te oči ja vidim. Uvijek ću reći što mislim. Ne želim time umanjiti Dinamovu pobjedu, ali smeta te. Da se treneri velikih klubova isključuju radi ovoga, to bi bilo smiješno":

Jeste li imali imperativ za osvajanje Superkupa?

"Ne. Samo sam ja sebi dao imperativ. Ja sam najluđi za pobjedu. Pobjednički mentalitet je bitan. Dinamo dominira 20 godina. Mi se trudimo približiti Dinamu. Sportaš ne priznaju drugima da su bolji. Jer, ako realno gledamo situaciju, ne trebamo niti igrati. Znali smo da je Dinamo favorit, da je stabilna ekipa. No, mi smo tu. Svaku utakmicu ćemo dati sve od sebe. Pa ćemo vidjeti do kuda možemo".

Za šest dana očekuje vas novi derbi.

"Nema idealnog scenarija, nego se moraš uklopiti, gledati, miksati. Žao ti je kada izgubiš. Moramo raditi, šutjeti, napraviti atmosferi da igrači vole igrati jedne za druge. Za mene je ovo bitan trofej. Bili smo blizu. I momci su tužni. Volio bih da u petak ostvarimo dobar rezultat. Učiš najviše iz problema i poraza. Svaka utakmica je svoja priča i ima svoju povijest. U petak se nadamo dobrom rezultatu i utakmici". (nr)



Tagovi

HajdukIvan LekoDinamo ZagrebGNK DinamoHrvatski SuperkupSuperkup

Ostale Vijesti