Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Ivan Buljan prisjetio se suigrača: “Otišao je veliki igrač, trener i čovjek“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.01.24. | 19:58

Igrali su zajedno u New Yorku i Hamburgu

Ivan Buljan, bivši igrač, trener i sportski direktor Hajduka, igrao je u dva kluba s pokojnim Franzom Beckenbauerom, bio dobar prijatelj, a vijest o smrti zatekla ga je u Italiji. Igrali su zajedno u HSV-u i u Cosmosu gdje su bili zajedno neko kratko vrijeme.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

„Pamtit ću ga po po druženju u Hamburgu kada bismo dolazili ranije i čitali novine te pili kavu, što piše Bild. Bio je intervju u kojima u suigrači iiz HSV-a govorili što misle o Beckenbaueru. Neki su se negativno izrazili rekavši 'ići ćemo i mi u Ameriku pa se vratiti sa 34 godine igrati za Hamburg'. Ja sam rekao ono što sam mislio, da mi je iznimna čast i priznanje igrati s takvim velikim igračem u takvoj momčadi. I životinje osjete tko ih voli, a tko ih ne voli, a kamoli ljudi, pa je vidio da su ostali ljubomorni. Tako je mene i suprugu zvao na 50. rođendan na gala večeru i utakmicu što je bila velika čast, s puno predstavnika iz sporta i politike. Program je vodio poznati voditelj koji još radi na njemačkoj televiziji“, rekao nam je Buljan.

Otišao je veliki nogometaš i čovjek koji je puno napravio za njemački i svjetski nogomet...

„Istina, bio je veliki nogometaš i čovjek, ali trener, koji je osvojio SP kao igrač i izbornik. Oni koji ga nisu poznavali mislili su da je mekan u igri, no bio je jako čvrst u duelu. Savršen je bio tehničar. Sjećam se prijateljske utakmice u New Yorku protiv nekog koledža. Teren je bio hrapav, prije utakmice dodavali, savršenu je imao tehniku za obramenbnog igrača. Imao je pas, dugu loptu. Umro je jučer, ali obitelj objavila tek danas, mislim što sam pročitao između redaka, mogao bi biti tihi sprovod“, dodao je još Buljan prisjetivši se kako je nakon te gala večere svakom uručio kovertu s novcem i poručio da nikako ne baci jer ima nešto maraka.

Dugo se nisu vidjeli ni čuli, ali ostat će zapamćeno da su bili dobri. Još nam je Buljan dodao:

„On je najzaslužniji što je Njemačka organizirala SP 2006., no kasnije su ga pogodile optužbe za pronevjeru, vidio sam to u njegovim istupima“.

Inače, i potpisnik ovih redaka je za Slobodnu Dalmaciju zahvaljujući Buljanu bio u prilici rezgovarati s Kaiserom Franzom prigodom prijateljke utakmice Hrvatska – Njemačka u Splitu kada je tada komentator na televiziji primio nekoliko novinara u hotelu President.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Franz BeckenbauerIvan Buljan

Ostale Vijesti