Action Images / Carl Recine Livepic
Action Images / Carl Recine Livepic

Preminula njemačka nogometna legenda - Franz Beckenbauer

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 08.01.24. | 17:32

Preminula je legenda minhenskog Bayerna i Njemačke, potvrdila je njegova obitelj.

Preminula je legenda minhenskog Bayerna i Njemačke, Franz Beckenbauer, potvrdila je njegova obitelj u 79. godini.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Beckenbauer je kroz bogatu karijeru ispisivao najuspješnije stranice u nogometnoj povijesti i kao igrač i kao trener. Nakon što je 1964. prošao kroz omladinski sustav Bayern Münchena, igrao je za bavarsku momčad, u gradu u kojem je rođen, 13 godina osvojivši velik broj trofeja uključujući dvije Zlatne lopte. Bavarski branič najpoznatiji je po svojim pothvatima sa svojom nacionalnom momčadi i bio je veliki dio momčadi Zapadne Njemačke koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 1974. godine, dok je dvije godine ranije s reprezentacijom stigao do krova Europe.

Nakon dva kratka boravka u New Yorku, dvije godine u Hamburgu, Beckenbauer se povukao iz igranja i postao trener - preuzimajući Zapadnu Njemačku kao izbornik, a potom je s njom osvojio Mundijal 1990. godine. Nakon toga je bivši srednji branič bio sportski direktor Marseillea prije nego što se vratio kući i vodio Bayern München, gdje je osvojio devet naslova uključujući jednu Ligu prvaka.


Beckenbauer, zvani Der Kaiser ili Car, jedan je od samo trojice igrača u povijesti zajedno sa Brazilcem Mariom Zagallom, koji je umro prije dva dana i Francuzom Didierom Deschampsom, koji su osvojili Svjetsko prvenstvo kao nogometaši i izbornici. (eg)


Tagovi

Franz BeckenbauerNjemačka nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti