Srećko Niketić/PIXSELL
Srećko Niketić/PIXSELL

Istrijani s optimizmom dolaze u Turopolje po bijeg sa začelja HNL-a (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.08.22. | 08:05

Gorica i Istra imaju po pet bodova nakon sedmog kola a obje momčadi su igrom pokazale da zaslužuju više od trenutnog mjesta na ljestvici

Nakon europskih uzbuđenja vraćamo se HNL-u gdje nas u petak očekuje prva utakmica 8. kola u kojoj će Gorica dočekati goste iz Pule (20.00, MAXSPORT 1). Obje momčadi skupile su po pet bodova, ali i svojom igrom pokazale da zaslužuju i više od toga. Pogotovo Istra koja se nalazi na posljednjem mjestu ljestvice. Doduše, imaju isti broj bodova kao Osijek, Rijeka i Gorica.

U Gorici su svjesni kako se ne živi od dojma te su sljedeće dvije utakmice; ovu današnju protiv Istre i Varaždin u idućem kolu označili kao lov na maksimalan broj bodova. Do tog cilja će Toplak i društvo uz dosta problema što se tiče izostanaka. Nema Denija Jurića koji je doveden iz Dinama da bude prvi topnik Goričana. Nema niti Keite i Mitrovića a pitanje je što je s Juricom Prširom koji ima problema sa zglobom.

(1.80) Gorica (3.60) Istra 1961 (4.60)

“U Koprivnici smo bili jako dobri, imali potpunu kontrolu nad utakmicom i ništa nije ukazivalo da možemo izgubiti. I onda je Pršir izašao i dosta toga se poremetilo”, reći će Samir Toplak koji je svjestan unutarnjih rezervi svoje momčadi. Što se tiče današnjeg protivnika, strateg Gorice će reći kako igra Istre ima glavu i rep te jasnu ideju.

“Nije im strano da se brane s desetoricom, kao i da uzmu posjed i budu uporni prema naprijed. No, mi moramo misliti na sebe i svoju igru, da maknemo nervozu, budemo konkretni i ponovimo ulazak u utakmicu kao u Koprivnici”.

Najvažnije je pitanje hoće li protiv Istre zaigrati Kalik s kojim je situacija “povuci - potegni” zbog njegove želje za transferom.

“Nije pod suspenzijom, na raspolaganju je i trenira s nama. Koliko će biti spreman, vidjet ćemo”, diplomatski će Toplak.

(1.80) Gorica (3.60) Istra 1961 (4.60)

S druge strane, u Istri su puni optimizma nakon što su uzeli bod Rijeci unatoč zdravstvenim problemima i virusom koji je poharao svlačionicu u Puli prije tog dvoboja. Na put su krenuli s jasnim ciljem da nakon ovog kola ne budu “fenjeraši HNL-a”, ali i bez nekoliko bitnih igrača. Od prije nema Blagojevića, Knežević je operirao koljeno a nije još najjasnija priroda ozljede Duvnjaka. Zbog bolesti neće biti niti Vinka Petkovića koji je zabio gol protiv Rijeke.

“U ovom tjednu nismo bili kompletni na treninzima i to nam je utjecalo na pripremu utakmice za Goricu. Međutim, veseli me pozitivan stav mojih igrača i to me čini optimističnim pred utakmicu”, rekao je trener Garcia. Inače, glavni sudac utakmice bit će Ivan Bebek iz Rijeke.

Gorica - Istra 1961, HNL, 7. kolo, Gradski stadion Velika Gorica, petak, 20 sati

MOGUĆI SASTAVI:

Gorica (4-2-3-1)


Istra 1961 (4-3-3)


HNL, 7. kolo

Petak, 26. kolovoza

Gorica – Istra 1961, 20.00

Subota, 27. kolovoza

Lokomotiva – Slaven Belupo, 18.55

Rijeka – Varaždin, 21.05

Nedjelja, 28. kolovoza

Šibenik – Dinamo, 18.30

Osijek – Hajduk, 21.05



*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HNK GoricaIstra 1961HNLSamir ToplakGonzalo GarciaAnthony KalikTomislav DuvnjakVinko Petković

Ostale Vijesti