Andreas Gora/DPA
Andreas Gora/DPA

Ispred Šunjića su Jakić, Moro, Mišić...

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.10.22. | 08:00

Veznjak Herthe iz Berlina neočekivano je i neopravdano osvanuo u kombinacijama kao alternativa Marcelu Brozoviću

Zlatko Dalić je u petak zapečatio kuvertu sa širim popisom igrača koje je uzeo u obzir za SP u Kataru. Imena se, dakako, drže u tajnosti i izbornik će ih objaviti u ponedjeljak 31. listopada na press konferenciji, ali izvjesno je kako se na proširenom popisu ne bi trebalo biti puno iznenađenja. Tamo se nalaze između 35 i 55 imena koji čine širi sastav reprezentacije. On će se skratiti na 26 imena koje će izbornik voditi u Katar i oko kojih i nema previše dvojbi. Upitna su dva, tri imena čiji će se status iskristalizirati do 9. studenog kada će Dalić izaći pred javnost s konačnim popisom.

Do tada ima puno prostora za manipulacije i “guranja” znanih i neznanih. S obzirom na to da je Marcelo Brozović još uvijek ozlijeđen, naravno da se traži alternativa za veznjaka Intera, a ovih dana je odnekud uskrsnulo ime Ivana Šunjića, igrača Birminghama na posudbi u Herthi iz Berlina. I to je prilično iznenađenje s obzirom da je bivši igrač Dinama nestao s mape odlaskom iz Maksimira. Redovito je igrao u drugom razredu engleske lige, potom se preselio u prvi razred njemačke lige.

No, je li to dovoljno da se Šunjić nađe na popisu putnika? Pa i ne baš. Ispred njega su Kristijan Jakić koji je bio standardan na okupljanjima. Doduše, u Eintrachtu igra na desnom beku a u kupu je igrao na poziciji stopera, ali time se nudi i kao alternativa za više pozicija u momčadi. Nadalje, tu je i Nikola Moro koji je prošao fazu adaptacije u Bologni i promjene trenera te je prošli tjedan bio najbolji igrač Bologne u kupu. Naposljetku, ispred Šunjića bi svakako trebao svakako biti i Josip Mišić koji s Dinamom igra Ligu prvaka… I igra je Mišić jako dobro.

Dakle, trenutno je Šunjić u četvrtom startnom redu i pomalo je neozbiljno da ga se kao takvog gura na popis. Naravno da ga se prati u Njemačkoj jer to je jedini posao skauta reprezentacije da prate igrače, ali kada ga već prate onda bi se mogli pozabaviti kompletnom slikom. Pa nije slučajno da bivši suigrači Šunjića kolokvijalno zovu “strano tijelo”. U prijevodu, veznjak baš i nije vlasnik socijalnih vještina koje bi ga svrstale pod hashtag “obitelj” koja se prakticira u Vatrenima još od Rusije 2018., a opet nije baš niti toliko “jak na lopti” da bi dobio prednost u odnosu na spomenuti trojac. Ivan Šunjić je svakako zanimljiva opcija za budućnost, ali definitivno ne bi trebao biti kandidat za SP u Dohi, pogotovo ne na uštrb onih koji su to zaslužili više od njega.


Tagovi

Ivan ŠunjićZlatko DalićNikola MoroKristijan JakićJosip MišićHrvatska nogometna reprezentacijaKatar 2022Vatreni

Ostale Vijesti