REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Ispred Messija je još samo jedan – Il Fenomeno

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.12.22. | 14:28

Brazilac je u nokaut fazi svjetskih prvenstava pogotkom ili asistencijom sudjelovao u 10 pogodaka.

Slaveći protiv Hrvatske u polufinalu, Leo Messi se po drugi put u svojoj karijeri plasirao u finale svjetskih prvenstava. Prvi put mu je to pošlo za rukom 2014. godine u Brazilu kad je na kraju naslov svjetskog prvaka otišao u ruke Nijemca, dok će se sad protiv branitelja naslova Francuza Messi pokušati doći do jedinog trofeja kojeg nije osvojio u svojoj karijeri.

Messi je na ovom SP-u sjajan, skupio je pet pogodaka i tri asistencije, s tim da je većinu toga napravio u nokaut fazi. Protiv Australije je zabio, protiv Nizozemske i Hrvatske zabio i asistirao, a pogotkom ili asistencijom u nokaut fazi svjetskih prvenstva u golovima svoje reprezentacije samo je jedan igrač sudjelovao više puta – Ronaldo!

Il Fenomeno je ukupno na svjetskim prvenstvima postigao 15 pogodaka, s tim da ih je osam postigao u nokaut fazi. U nokaut fazi brazilski napadač ima i dvije asistencije, čime se izdvojio na vrhu po broju pogodaka ili asistencija u 'onom važnijem' dijelu natjecanja. Gerd Muller je na brojci devet, baš kao i Messi, dok su osam puta zabijali ili asistirali Paolo Rossi, Mario Kempes i Thomas Muller.

Svoje brojke u finalu mogu dodatno poboljšati Antoine Griezmann (7) te Kylian Mbappe (6), ali je teško očekivati da bi, barem na ovom SP-u, mogli preskočiti Messija i Il Fenomena.

Messija tako u finalu dijeli jedan pogodak ili asistencija da se na vrhu piramide priključi jednom od najvećih napadača u povijesti, ali isto tako treba reći da, ako ga zaobiđu ozljede, ne bi bilo nimalo čudno da spomenuti dvojac jednog dana sustigne/prestigne Kylian Mbappe.



Tagovi

RonaldoLionel Messikvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti