Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Ipak u Hrvatsku? Stasiti stoper Rio Avea na stolu ima nekoliko ponuda

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 16:52

Zainteresirana je Braga ali i Vitoria Guimaraes

Prije nekoliko dana portugalski su mediji, prenijevši vijest kako će Toni Borevković napustiti Rio Ave, sramežljivo dodali da je stoper zainteresiran i za povratak u domovinu. Ipak, postoje realne prepreke. Cijena za usluge ovog stasitog stopera je visoka. Njegov Rio Ave, koji će prodati svog ponajboljeg igrača jer sele u drugu ligu, traži čak 10 milijuna eura odštete.

Takve brojke su previsoke čak i za najbogatije klubove 1.HNL, no najnoviji navodi koji nam stižu iz Portgala tvrde kako se za bivšeg igrača Rudeša zanima Dinamo!

Kako dodaje portal Ojogo, portugalski menadžer Antonio Araujo je prokomentirao cijelu situaciju kazavši kako je za Borevkoviću stigla ponuda iz Brage, no Toni nije bio zadovoljan. Dinamova ponuda mu je bila prihvatljiva, no klub bi radije više novaca.

Iz cijele ove priče bi mogla profitirati Vitoria Guimaraes, portugalski prvoligaš koji je do sad pokazao najozbiljniji interes za 193 cm visokog 24-godišnjaka. Potvrdio je to i Araujo.

“Predsjednik Vitorie ima moj kontakt. Ne mogu reći jesu li me zvali ili ne. U ovom trenutku su sve opcije otvorene. Vitoria je veliki klub s povješću, i uvijek su u borbi za Europu. Ako se svi slože s uvjetima, ja ću biti zadovoljan” zaključuje portugalac.

U toj kombinatorici, gdje će ulogu prelaska imati i europska perspektiva, Dinamo najbolje stoji. Posljednjih nekoliko sezona Plavi bez većih problema ulazi u knockout fazu Europske lige što bi za rođenog brođanina, koji je nakon Marsonije prešao u Dinamov omladinski pogon, trebalo biti itekako primamljivo.

Uostalom, Borevković nema niti jedan službeni nastup za Plave. Mercato je otvoren, no vremena je napretek. Kako sada stvari stoje, ime Tonija Borevkovića ćemo, prešao on u Dinamo ili ne, puno ćešće izgovarati.


Tagovi

Toni BorevkovićPortugalRio AveBragaDinamo Zagreb

Ostale Vijesti