Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

Ipak ništa od transfera u Dinamo: Viceprvak Poljske doveo vratara Sarajeva

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 15.06.21. | 19:15

Mediji iz susjedstva pisali su kako bi on mogao postati zamjena za Dominika Livakovića, ali…

Ponajbolji vratar m:tel Premijer lige BiH, Vladan Kovačević, napustio je Sarajevo.

Njegova nova destinacija je poljski Rakow, klub čije boje brani Fran Tudor. Prošla sezona je za Rakow bila najbolja u klupskoj povijesti budući da su završili kao druga momčad Ekstraklase, a da imaju velike planove i za sljedeću sezonu pokazali su i ovim transferom.

Iako nema službene potvrde, nagađa se kako će na ime odštete Sarajevo uprihoditi između 300 i 400 tisuća eura, što i nije naročito dobro uzmemo li u obzir da trenutna tržišna vrijednost talentiranog vratara prema Transfermarktu iznosi okruglih milijun eura.

Prije nešto više od mjesec dana pisalo se kako je Dinamo prati Kovačevića kao potencijalnu zamjenu za Dominika Livakovića koji će gotovo pa sigurno ovog ljeta ostvariti unosan inozemni transfer, ali Modri su se za taj scenarij spremili još zimus kad su iz Rijeke doveli Ivana Nevistića za tri milijuna eura.

Kovačević je prošle sezone na golu Sarajeva skupio 37 nastupa, a ukupno je u 16 utakmica svoju mrežu sačuvao netaknutom.

Prošle sezone prvi vratar Rakowa je bio Slovak Dominik Holec koji je u klubu bio na posudbi iz praške Sparte, a Kovačevića će u novom klubu dočekati Fran Tudor i Zoran Arsenić.


Tagovi

Vladan KovačevićDinamo ZagrebSarajevoRakow CzestochoweEkstraklasaBiH Premier liganogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti