HNK Rijeka/nk-rijeka.hr
HNK Rijeka/nk-rijeka.hr

INTERVJU – Prince Ampem: Mami sam najavio da ću zabiti Gziri, a preko Rijeke želim izboriti nastup za reprezentaciju

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 29.07.21. | 08:00

Iza 23-godišnjeg pojačanja Rijeke je jako dobar početak sezone.

Prince Obeng Ampem među prvim je ovoljetnim pojačanjima hrvatskog prvoligaša Rijeke. Na Rujevicu je stigao ‘u paketu’ s vratarom Nediljkom Labrovićem iz Šibenika u kojem je proveo tri i pol godine.

Ostankom Roberta Murića i Josipa Drmića pred početak sezone ostao je ‘upitnik’ tko će popuniti lijevu stranu Rijekinog napada. Ampem se istaknuo na pripremama i Goran Tomić dao mu je priliku od prve minute u sve tri ovosezonske utakmice momčadi s Kvarnera.

“Bio sam impresioniran pripremama, koje su bile sjajno organizirane, od rada i treninga u Rijeci do Kranjske Gore. Imali smo jako dobre suparnike u pripremnim utakmicama i to se vidi u utakmicama na otvaranju sezone u kojima smo pružili dobre igre. Odlično smo otvorili sezonu. Jako sam zadovoljan jer smo ostvarili maksimalan učinak. Nismo primili gol u tri utakmice i to je odličan podatak.

Ampem je priliku višestruko iskoristio. Osim što je bio jedan od najopasnijih igrača Rijeke na otvaranju sezone, na prvijenac nije trebalo dugo čekati. Zabio je na Malti za konačnih 2:0 protiv Gzire, na asistenciju još jednog ljetnog pojačanja Rijeke Jorgea Obregona.

"Bio je sjajan osjećaj zabiti moj prvi gol za Rijeku. Prije utakmice na Malti rekao sam mami: ‘Mama, danas ću postići svoj prvi gol za Rijeku!’ Imao sam odličan osjećaj. Bila je to brza akcija, vidio sam kako je Obregon oduzeo loptu i po položaju tijela odmah sam vidio da će mi dodati loptu".

Rijeka je na Malti igrala pod prilično teškim uvjetima...

"Uvjeti na Malti bili su teški. Čak i prije utakmice nisam se osjećao najugodnije. Baš je bilo vruće, a igralo se i na umjetnoj travi. Ali ako čvrsto odlučiš nešto, sve je moguće. Zato smo i pobijedili, imali smo pravi pristup".

Uzvrat se igra večeras u 20 sati na Rujevici...

"Mislim da neće biti lagana utakmica. Gzira dolazi sa zaostatkom, sigurno će napasti i dati sve od sebe ne bi li nas pokušala iznenaditi i izbaciti. Mi smo dobro organizirana i odlično pripremljena momčad i vjerujem da ćemo i ovaj put biti pravi. Bit će lakše igrati na svom travnjaku i pred svojim navijačima".

Pred hrvatskim prvoligašima koji igraju Europu je zaista pakleni raspored. Svega tri dana nakon Gzire, Rijeka ide na noge Dinamu na Maksimir. A onda, pod uvjetom da ne ispadne od Maltežana, momčad s Kvarnera odmah (idući četvrtak) igra protiv boljega iz dvoboja Santa Coloma – Hibernian (0:3) u Konferencijskoj ligi.

No, o toj utakmici ćemo tek ako Riječani uspješno apsolviraju Gziru... Ipak, o HNL derbiju, koji je pred vratima, možemo već danas...

"Dinamo će biti veliki izazov i jako teška utakmica. Pobijedili smo tri utakmice na otvaranju i samopouzdanje je na visokoj razini, ali svi znamo da nas na Maksimiru očekuje jako teška utakmica. Dinamo je jako kvalitetna momčad, no sa sigurnošću mogu reći da ćemo na terenu dati svoj maksimum. Vidjet ćemo što će se dogoditi".

Rijeka posljednjih devet sezona nije bila rangirana niže od devetog mjesta, a u tri navrata igrala je i grupnu fazu Europske lige. Ampem je od kluba koji se borio za ulazak u 1.HNL, a onda i za ostanak u istoj, stigao u klub s puno većim ambicijama. U klub kojem je u cilju napad na trofeje i plasman u još jednu grupu euro-natjecanja.

"Uvijek razmišljam o najvišim mjestima bez obzira na natjecanje. U prvenstvu je sigurno cilj biti u vrhu ljestvice. O nekim konkretnijim predviđanjima je teško govoriti jer je prvenstvo tek počelo. Razmišljam o tome da budemo što bolji iz utakmice u utakmicu i ostvarujemo što bolje rezultate".

Ampem je u Hrvatsku stigao kao 19-godišnjak, početkom 2018. u tadašnjeg drugoligaša Šibenik. U prvoj sezoni zabio je četiri pogotka da bi u idućoj povećao konto na sedam pogodaka. Šibenik je završio drugi i ispao u dodatnim kvalifikacijama za 1.HNL od Istre. U idućoj sezoni Šibenik je izborio plasman u 1.HNL, Ampem je svoj puni potencijal pokazao upravo u najvišem rangu. Šibenik je završio na šestom mjestu, a Ampem je uspjehu pridonio s četiri pogotka i tri asistencije.

Zanimalo nas je kako mu se svidjela Rijeka kao grad za život i kako bi je usporedio sa Šibenikom, gradom u kojem je proveo posljednje tri i pol sezone.

"Rijeka jako lijep grad. Ljudi su jako srdačni i susretljivi, što primjećujem kada me prepoznaju u gradu. Prema načinu razgovora i odnosa prema meni, mogu reći da su navijači stvarno sjajni i jako se ugodno osjećam u gradu. Šibenik je također lijep grad, uživao sam igrati tamo. Mogu reći da uživam u oba grada i da mi je lijepo u Hrvatskoj".

Nedugo nakon Princea Ampema u Rijeku je stigao još jedan Ganac, Issah Abass, na posudbu iz njemačkog Mainza. A prije njih boje Riječkih bijelih tri sezone branio je Boadu Maxwell Acosty, s kojim se Ampem, ipak, nije savjetovao prije dolaska na Rujevicu.

S obzirom na formu i činjenicu da se Ampem ove sezone natječe i pod europskim reflektorima, nismo mogli zaobići pitanje vezano za reprezentaciju Gane pred kojom je Afrički kup nacija 2022 i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022.

“Nadam se pozivu u reprezentaciju. To je moj san. Rijeka je veliki klub, igra uspješno u europskim natjecanjima i nadam se da će moje igre rezultirati pozivom. Igrao sam za U17 reprezentaciju Gane, tako da se nadam da ću igrama u Rijeci skrenuti pozornost na sebe i zaslužiti poziv. To bi ujedno bila moja premijera u nacionalnom dresu”.


Tagovi

HNK RijekaRijekaGoran TomićPrince Ampem ObengJorge ObregonMaxwell AcostyPrva HNLGana

Ostale Vijesti