nk-rijeka.hr
nk-rijeka.hr

Rijeka dovela napadača iz Gane kojeg je Mainz prije tri godine platio dva milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 29.06.21. | 16:39

Bio je blizu Rijeke i ove zime, ali je otišao u Twente.

Rijeka je dovela četvrto ovosezonsko pojačanje, nakon Nediljka Labrovića i Princea Ampema iz Šibenika, te Bernarda Karrice iz Dinama, novi igrač momčadi s Kvarnera je Issah Abbass.

Ovaj krilni napadač iz Gane bio je blizu dolaska u Rijeku još prošle zime, no umjesto HNL-a odlučio se na nizozemsku Eredivisie i klub Twente u kojem je upisao osam nastupa.

Abbass u Rijeku dolazi na jednogodišnju posudbu iz njemačkog Mainza za kojeg je u prošloj sezoni odigrao tri utakmice, također bez uspjeha. U Europu je iz rodne Gane stigao početkom 2017. Tada je s Olimpijom iz Ljubljane, koju je vodio Igor Bišćan, osvojio duplu krunu i za koju je zabio respektabilnih 17 golova. Nakon godine i pol u Ljubljani prešao je u njemačku Bundesligu, a Mainz ga je nakon godine dana posudio u nizozemski Utrecht u kojem je pet puta pogodio suparničku mrežu.

“Super je osjećaj biti ovdje i za mene je pozitivna stvar što sam u Rijeci. Spreman sam i želim dati sve najbolje od sebe zabijam golove i radim sve što jedan timski igrač treba”, rekao je Abbass za službenu stranicu kluba.

Abbass i Ampem će tako nastaviti tradiciju ganskih igrača u riječkoj svlačionici u kojoj je do veljače 2020. bio Maxwell Acosty.


Tagovi

HNK RijekaRijekaIssah Abass

Ostale Vijesti