Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

INTERVJU - Lovro Majer: “Nadao sam se pozivu Dalića, ali sada u meni ima najvećeg navijača”

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 09.06.21. | 10:00

Razgovarali smo s veznjakom Modrih o planovima s Dinamom, mladoj reprezentaciji…

Pitali smo Lovru Majera za ocjenu sezone. U kontekstu momčadi, ali i u nekom osobnom koji je stavio pred sebe. I odmah naišli na zid. Tko god ga poznaje, zna kako je riječ o skromnom mladiću koji pazi na svaki zarez da slučajno ne bi netko stekao krivi dojam.

„Možemo pričati o momčadskom uspjehu i on je fenomenalan. Pa mi smo podigli letvicu u nebesa i nisam siguran da će tako brzo doći generacija koja će to nadmašiti. Mislim, kao igrač i navijač Dinama kamo sreće da svaka iduća bude bolja od ove, ali stvarno mislim da smo napravili čudo. Osobno, ispunio sam neke stvari koje sam stavio pred sebe uoči početka sezone. Nije niti mjesto niti vrijeme da sada otkrijem brojke, ali zadovoljan sam“, reći će Dinamova desetka.

Uhvatili smo ga nakon Španjolske u Mariboru, a prije odlaska na Ugljan. Otac Egon je s tog otoka pored Zadra. Silno je ponosan na sina i koristi svaku priliku da ga ondje dočeka, a da je Lovro često ondje svjedoče i djeca uokolo kuće Majerovih kojima je dres Dinama s brojem 10 osnovni odjevni artikl ljetnih mjeseci.

„Jako volim doći na Ugljan jer me more opušta. Nema ništa bolje od takvog stila života. Sve je opušteno, ljudi su sretni i zadovoljni i šire optimizam na sve strane. Sada nemam baš puno vremena, ali jednoga dana se češće vidim na Ugljanu“, oduševljeno će Majer kojem su otac Egon i majka Antonija najveći oslonac u karijeri.

“Puno su truda uložili u mene i bili su najveća podrška i oslonac kada nije sve išlo smjerom koji sam htio. I zato svaki svoj uspjeh poklanjam njima”.

Raspoloženje će malo splasnuti kada smo spomenuli utakmicu sa Španjolskom i to četvrtfinale Eura. Iako je to u javnosti okarakteriziran kao dobar rezultat, Majer se neće složiti s time.

„Realno smo napravili dobar rezultat. Igrali smo produžetke sa Španjolskom koja je prije Eura figurirala kao favorit za osvajanje. Ipak, nisam do kraja zadovoljan jer mislim da smo mogli dobiti tu utakmicu. Bila im je voda u ušima jer nisu očekivali da ćemo ih natjerati u produžetke i žao mi je što nismo iskoristili priliku generacije.“

Neki od Majerovih suigrača iz reprezentacije odazvali su se Zlatku Daliću i postali dio reprezentacije za seniorski Euro. I on nadao da bi se mogao naći na popisu, ali Lovrino ime nije prešlo preko Dalićevih ustiju.

„Što god da sada kažem na tu temu, moglo bi se pogrešno zaključiti. Iskreno, mislim da sam imao dobru sezonu u Dinamu koja mi je davala nadu da bi mogao otići na Euro. Nažalost, izbornik je procijenio da nisam potreban i ta priča je gotova. Reprezentacija je iznad svega i budite sigurni da će Hrvatska imati u meni najvećeg navijača a na meni je da se nametnem u idućem ciklusu i dati ću sve od sebe da tako i bude“ , zaključio je priču o reprezentacijama te se vratio na onu plavu.

Čuo se s Damirom Krznarom i dogovorili su plan i program kada će se Lovro priključiti, no do tada će Majer raditi individualno kako bi što spremniji dočekao ono što Dinamo očekuje ovo ljeto.

„Gledao sam malo datume utakmica i nije mi jasno po kojem to pravilu UEFA određuje termine. Pa zar ništa ne znače te naše dvije, tri sezone da svaki put krećemo praktički iz početka. U ljetnim mjesecima i s protivnicima koji nisu niti malo bezazleni. Što još moramo napraviti da dignemo taj rejting? A gledajte, nema druge nego odmah krenuti jako i stvoriti temelj. Bit će teže jer vjerojatno nećemo imati nekoliko igrača koji su na Euru, ali imamo veliku koncentraciju kvalitete u svlačionici i sigurno ćemo ih zamijeniti na najbolji način“.

Majer komunicira pripreme s Damirom Krznarom, trenerom koji je zamijenio Zorana Mamića ali i trenerom koji je kao njegov pomoćnik upoznao igrače u dušu... Set komplimenata Krki je dobio i od svoje desetke.

„Ja sam kod Zorana igrao i on svakako ima utjecaj na ono što sam pružio u posljednjoj sezoni. Krznar je bio njegov pomoćnik, tako da i on nosi velik dio zasluga. Dali su mi priliku i to je nešto što zaista cijenim. Definitivno mu nije bilo lako preuzeti momčad nakon Mamića, ali je dokazao da je dobar odabir za klupu Dinama. Odlično se nosi s pritiskom, rezultati su sjajni i siguran sam da će sve biti kako treba na uvodu u sezonu“.

Malo po malo stigli smo i do aktualne teme. Iako ne želi baš pričati o tome, jasno je da su dobre igre Lovre Majera skrenule pozornost nekih klubova. Najčešće se spominje Eintracht iz Frankfurta kao moguća Majerova destinacija već ovo ljeto.

„Ja razumijem da javnost to zanima, ali ja vam u ovom trenutku ne mogu reći baš ništa. Ili barem ništa konkretno. Prije svega, mislim da je svima jasno da meni novac ne igra najbitniju ulogu. Da je tako, otišao bi u Sampdoriju iz Lokomotive. Novac je tada bio puno ozbiljniji nego u Dinamu i puno je onih koji su me nagovarali da odem u Serie A, dok sam ja bio taj koji je prelomio i došao u Maksimir jer mi je to bila dječačka želja. Prvo i osnovno je da se klub odredi. Ako oni imaju želju da me prodaju, onda možemo pričati u tom smjeru. Osobno, meni je najvažnije da pronađem klub u kojem ću napredovati i čiji plan će mi se svidjeti. Tek potom dolazi sve ostalo“, zaključio je Majer za Germanijak.

Razgovarao: Alen Lesički

 


Tagovi

Lovro MajerDinamo ZagrebHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko Dalićizdvajamo

Ostale Vijesti