Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Majer statistički najbolji igrač 1. HNL, Petkovića i Livaje nema u prvih 11 (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 24.05.21. | 15:01

Slažete li se s ovime?

Popularna aplikacija Sofascore upravo je objavila statistički najbolju momčad 1. HNL.

Prema njihovim izračunima i parametrima, najbolje ocjenjeni igrač lige je Lovro Majer s prosječnom ocjenom 7.36, dok su iza njega Mislav Oršić sa ocjenom 7.34 te Ramon Mierez i Kristijan Lovrić s prosječnim ocjenama 7.33.

Ivica Ivušić, iako je skupio najviše utakmica s netaknutom mrežom, ipak nije prvi golman lige. Prema Sofiscore, to je Dominik Livaković čija je prosječna ocjena 7.02, a u ovoj momčad nema ni Petra Bočkaja, prvog asistenta lige.

U napadu imamo najveće iznenađenje. Mierezovo mjesto je sigurno, ali pored njega su Mario Gavranović (7.27) i prethodno spomenuti Kristijan Lovrić (7.33). Zanimljivo, nema Brune Petkovića, baš kao ni Marka Livaje.

.Što se tiče obrambene linije, mjesto desnog braniča zauzeo je Mario Vušković (7.02), u sredini Rasmus Lauritsen (7.27), a lijevo je Joško Gvardiol (7.16).

Za kraj, tu je i mnogima najdraža vezna linija. Očekivano, tu su Mislav Oršić i Lovro Majer, a s desetkom Dinama u sredini ordinira (ne još zadugo) Farmaceut Nemanja Glavčić (7.25). Lijevo krilo, u iznimno ofenzivnom sustavu, pripalo je Robertu Muriću (7.20) iz Rijeke.



Tagovi

Lovro MajerMislav OršićRamon MierezRasmus LauritsenRobert MurićHNLPrva HNL

Ostale Vijesti