Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

INTERVJU - Emir Sahiti: Hvala Šibeniku na svemu, još uvijek dvojim između Kosova i Albanije, a idol mi je Iniesta

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 14.10.21. | 18:00

Ponajbolji igrač Hajduka ove sezone se u nedjelju prvi put vraća na stadion na kojem je lani doživio radosne trenutke

Emir Sahiti se u nedjelju vraća na mjesto sreće, na stadion na Šubićevcu gdje je lani doživio strelovit uzlet u seniorskoj karijeri. Hajduk gostuje kod Šibenika, kluba koji je prije nešto više od godinu dana dao priliku energičnom veznjaku rodom s Kosova, a on je tu priliku maksimalno iskoristio. Odigrao je Sahiti 35 utakmica za „narančaste“ u kojima je postigao sedam golova i upisao dvije asistencije. Dva pogotka se posebno pamte, zabio je za pobjede u gostima kod Hajduka i Dinama. Svakako, u Šibeniku je 22-godišnji Kosovar proživio lijepe trenutke.

„Moram zahvaliti Šibeniku, tamo mi je bilo predobro, svi su me dobro dočekali, igrači, treneri, navijači. Sad se prvi put vraćam tamo u dresu Hajduka i dobar je osjećaj vratiti se u Šibenik“, rekao je ponajbolji igrač Bijelih ove sezone. Spomenuo je odmah gol kojeg je postigao Hajduku i proslavio ga na Poljudu. Kaže da je bio sretan zbog gola i da je kao profesionalac želio donijeti pobjedu Šibeniku.

„Kada sam išao na posudbu cilj je bio da se vratim u Hajduk, radio sam i trenirao dobro u Šibeniku. Moram zahvaliti treneru Renduliću na povjerenju, puno mi je pomogao. Došao sam u Hajduk prije četiri godine, očekivao sam šansu ranije, ali treneri su ti koji odlučuju. Meni je bila želja da odem negdje igrati, u Hajduku tada nisam imao neko povjerenje pa sam išao tamo gdje ću igrati. Imao sam razdoblje gdje sam imao nesporazum s bivšim sportskim direktorom Bjelanovićem, bio sam u rupi, ne u tunelu, ali radio sam da se zaslužim povjerenje i to mi se sada vraća“.

Debitirao je u Hajduku kod trenera Siniše Oreščanina, odigrao četiri utakmice nakon čega je vraćen u drugu momčad. Igrao je dobro u Drugoj ligi, ali za njega više nije bilo mjesta na Poljudu pa je uz pomoć menadžera Adriana Aliaja otišao u Šibenik.

„Uvijek sam imao povjerenje u sebe, radio sam i vratio se, a moram se zahvaliti sportskom direktoru Nikoličiusu na novoj šansi u Hajduku. Nadam se da ću mu vratiti dobrim igrama. Rekao sam mu da ću dati sve od sebe svaku utakmicu, da pomognem momčadi. Fokusiran sam samo na Hajduk, da nam ide dobro i da nešto osvojimo“, dodao je Hajdukov Sahiti.

U Šibeniku ga čeka stariji brat Suad, čvrsto su vezani i nekoliko godina su igrali zajedno.

„Suad je zadovoljan u Šibeniku, bio sam tu za njega kada je došao kao što je on bio uz mene u Rabotničkom. Neće igrati u nedjelju, upaljene su mu tetive, neće igrati mjesec dana. Volim igrati s njim, nikad ne znaš kako ide život nogometaša, možda jednog dana opet budemo skupa u nekom klubu. Razgovaramo o nogometu stalno, pričali smo o utakmici u nedjelju i obojica znamo da će biti zanimljivo. Hajduk je veliko ime, svi očekuju od nas da pobijedimo utakmicu, mi to želimo. Šibenik ima dobru momčad, dobro igraju, moramo pronaći način da zatvorimo njihove najjače strane“, poručio je mlađi Sahiti.

Ove je sezone u dresu Hajduka postigao dva gola i tome dodao tri asistencije, uvijek je energičan i angažiran na terenu pa nije iznenađenje da ga vole suigrači i navijači.

„Fokusiram sam samo na Hajduk, kako da igram što bolje i da pomognem momčadi. Spreman sam igrati što god trener traži, najbolje se osjećam na lijevom krilu jer volim ući u sredinu i koristiti udarac. U Hajduku najviše igram na desnoj strani, lani sam u Šibeniku cijelu sezonu igrao na lijevoj strani, sve mi to odgovara. Najbolja utakmica koju sam odigrao ove sezone je bila ona protiv Slaven Belupa, postigao sam prvi gol za Hajduk u prvenstvu i pobijedili smo. Istina, dao sam gol u uzvratu protiv Tobola, ali ovaj u prvenstvu mi je draži. Volim Messija, a idol mi je Andres Iniesta, njega sam volio gledati kao dijete“, istaknuo je Sahiti.

Rođen je u Zemunu, ali je porijeklom iz Prištine gdje je počeo igrati nogomet. Sa 17 godina prešao je prvu momčad makedonskog Rabotničkog, a nakon toga u Hajduk. Igrao je za mlade selekcije Albanije, U19 i U21 reprezentaciju, a još može birati između Albanije i Kosova što se tiče seniorske vrste.

„Još razmišljam o tome, da vidim što je najbolje za mene. Važno je da dobro radim i treniram u Hajduku, da pobjeđujemo i imamo dobre rezultate. Hajduk je moj klub, razmišljam samo o tome kako da budemo sve bolji. Imamo dobru momčad, na dobrom smo putu, naš cilj je da osvojimo prvenstvo i Kup. Konkurencija je jaka, Dinamo, Osijek, Rijeka, ali mi smo veliki klub i idemo po trofeje. Uz nas su i brojni navijači, to nas puno digne u svakoj utakmici“, rekao je Sahiti.

U nedjelju će mu emocije sigurno biti pomiješane, u Šibeniku mu je bilo lijepo i stekao je puno prijatelja.

„Šibenik je lijep grad, manji od Splita, ugodan je za život. U Splitu se već osjećam kao kod kuće, ali i Šibenik mi je drag. Čujem se često sa igračima Šibenika, Čurićem, Bilićem, čak i s Jurićem koji je u Dinamu i Princom koji je u Rijeci. Uživao sam igrati s njima, sigurno ćemo se lijepo pozdraviti, a nadam se da će pobjeda pripasti Hajduku“, zaključio je Emir Sahiti.

Piše: Vedran Pavičić


Tagovi

Emir SahitiSuad SahitiNK ŠibenikHajdukPrva HNL

Ostale Vijesti