DYLAN MARTINEZ/Action Images
DYLAN MARTINEZ/Action Images

Inter završava dogovor s vrhunskim golmanom

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.10.21. | 08:46

Čini se da su riješili pitanje nasljednika Samira Handanoviča.

Kako javlja Fabrizio Romano, trenutni golman Ajaxa Andre Onana i predstavnici Intera dosegli su usmeni sporazum i preostalo im je samo staviti potpise na ugovor koji je u finalnoj fazi. Onanin ugovor s Ajaxom ističe na ljeto. Interov kapetan Samir Handanovič tada će imati 38 godina i izgleda da su Nerazzurri odlučili da je vrijeme za nešto mlađahnije rješenje među vratnicama.

Podsjetimo, Onanu neko vrijeme nismo gledali u akciji. U veljači ove godine izrečena mu je jednogodišnja suspenzija zbog pada na doping testu. U njegovom urinu je tada pronađena nedozvoljena supstanca Furosemid. Disciplinsko vijeće UEFA-e je ustvrdilo da Onana tu supstancu nije svjesno unio u svoje tijelo. Prema njegovoj verziji naprosto je pomiješao paketiće lijekova u svojoj kupaonici i kada se jednog jutra probudio s glavoboljom, uzeo je lijek prepisan njegovoj djevojci.

„Imam 24 godine i tokom zadnjih nekoliko sezona imao sam sreću da igram skoro svaku minute za Ajax i kamerunsku reprezentaciju, u Nizozemskoj sam golman godine zadnje četiri, a u Africi zadnje tri sezone. Želim reći da nemam potrebe posezati za dopingom kako bi unaprijedio svoju sportsku karijeru.“

Na poziciji autoriteta su čini se povjerovali da se radilo o nezgodi i zato mu je prvotna kazna smanjena na devet mjeseci, službeno će se okončati u studenom. Onani je već neko vrijeme dozvoljeno da trenira, a kako je potvrdio sportski director Ajaxa Marc Overmars, klub je odlučio da mu neće nuditi novi ugovor i da će ga pustiti da pregovara s novim poslodavcima.

„Nemojte me krivio shvatiti. Sretan sam u Ajaxu i zahvalan sam ovom klubu. Imao sam pet nevjerojatnih godina ovdje, ali došlo je vrijeme da napravim korak naprijed u karijeri. Sve smo se dogovorili“ rekao je Onana nizozemskim medijima ove godine. Proizvod Barcelonine La Masije će izgleda uskoro biti službeno najavljen kao budući suigrač Ivana Perišića i Marcela Brozovića.


Tagovi

Andre OnanaInterAjax

Ostale Vijesti