Inter šokantno izgubio u Milanu, nula Badelja i Kalinića, Šahtar minimalno slavio

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.09.16. | 23:04

Odigrane su i preostale utakmice prvog kola Europske lige u ovom kasnijem terminu, a u akciji su bili i hrvatski nogometaši.

Za najveće iznenađenje večeri pobrinuli su se nogometaši izraelskog Hapoel Beer-Sheva koji su u skupini K bili bolji od Intera u Milanu s 2:0 na krilima Vitora i Buzagla u drugom poluvremenu. Marcelo Brozović igrao je od prve do 45. minute za domaćine.

U toj je grupi Southampton bio uvjerljiv protiv praške Sparte s 3:0. Dvostruki strijelac je bio Austin. U petoj minuti iz jedanaesterca, a u 27. minuti iz igre, dok je konačan rezultat postavio Rodriguez u sudačkoj nadoknadi.

Šahtar našeg Darija Srne je tek u završnici susreta zahvaljujući pogotku Ferreyra došao do pobjede kod Konyaspora u grupi H, bez Srne koji nije bio na klupi zbog lakše ozljede, dok je Eduardo ušao u sudačkoj nadoknadi, a Braga i Gent su podijelili bodove odigravši 1:1.

Fiorentina Nikole Kalinića i Milana Badelja nije uspjela doći do slavlja u Grčkoj, kod bivšeg igrača Rijeke Marina Leovca. Susret protiv PAOK-a je završio bez golova,a  sva trojica su odigrala cijeli susret.

Nogometaši Nice izgubili su kod kuće od Schalkea, kojima je pobjedu donio Baba Rahman u 75. minuti. Domaćinima nije pomoglo niti ovosezonsko pojačanje Mario Balotelli.

Panathinaikos je kod kuće pao protiv Ajaxa s 2:1, a domaćini su utakmicu završili s dva igrača manje. Po dva žuta kartona dobili su Ivanov u 69. minuti i Wakaso u drugoj minudi sudačke nadoknade. Ziyech je na drugoj strani drugi žuti karton dobio u 79. minuti. Treba reći i da Ajax u 66. minuti nije iskoristio penal. U drugom dvoboju ove skupine Standard i Celta su odigrali 1:1, a golovi su pali na startu utakmice, u trećoj i 13. minuti.

Skupina G:

Panathinaikos – Ajax 1:2 (Berg 5'/Traore 34', Riedewald 67')
St. Liege – Celta 1:1 (Dossevi 3'/Rossi 13')

Skupina H:

Konyaspor – Šahtar 0:1 (Ferreyra 76')
Braga – Gent 1:1 (Pinto 24'/Miličević 6')

Skupina I:

Salzburg – Krasnodar 0:1 (Joaozinho 37')
Nice – Schalke 0:1 (Baba Rahman 75')

Skupina J:

PAOK – Fiorentina 0:0
Qarabag – Slovan Liberec 2:2 (Michel 7', Sadiqov 90+4'/Sykora 1', Baros 68')

Skupina K:

Inter – H. Beer Sheva 0:2 (Vitor 54', Buzaglo 69')
Southampton – Sparta Prag 3:0 (Austin 5' 11m, 27', Rodriguez 90+2')

Skupina L:

Osmanlispor – Steaua 2:0 (Diabate 64' 11m, Umar 74')
Villarreal – Zurich 2:1 (Pato 28', dos Santos 45+1')

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marin LeovacNikola KalinićMilan BadeljDarijo SrnaMarcelo Brozović

Ostale Vijesti