Reuters
Reuters

Inter dovodi argentinsku zvijezdu, ali ostaje bez druge?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.05.22. | 10:38

Hoće li Nerrazzuri ostati bez superjakog napadačkog para?

Iako se još čeka službena potvrda transfera, Paulo Dybala od iduće bi sezone trebao nositi dres milanskog Intera. Argentinski superstar trebao bi zarađivati šest milijuna eura godišnje, a ugovor bi potpisao do 2026.

S obzirom na to da se uvelike raspravlja i o povratku Romelua Lukakua u Inter, Nerrazzuri bi iduće sezone mogli imati zaista pakleni napad. Lukaku i Martinez u špici i Dybala na 'desetki'. No, možda ipak nećemo gledati takav ubojiti trokut? Sve više se po britanskim medijima navodi kako je Arsenal opako zagrizao za Interovog napadača i kako je Argentinac prvi 'pick' Mikela Artete za iduću sezonu.

Nakon očajnog ulaska u sezonu Arsenal se konsolidirao, stigao je na prag plasmana u Ligu prvaka, no Artetina momčad ima veliki problem - nema napadača. Najbolji strijelac Arsenala ove sezone je mladi Bukayo Saka s 12 pogotka koji igra desno krilo. Slijedi ga Emile Smith Rowe koji igra polušpicu, a klasični centarfori ove su sezone zabili ukupno 20 golova. S time da Pierre Emerick Aubameyang više nije u klubu.

Eddie Nketiah, 22-godišnji centarfor ganskog podrijetla zabio je sedam, a Alexandre Lacazette dodao je šest. Arsenal ima veće ambicije od borbe za Ligu prvaka, ovoj mladoj momčadi potrebno je jedno prekaljeno napadačko ime. Je li to Lautaro Martiznez? Na Emratesu vjeruju da je.

Martinez je ove sezone zabio 19 pogodaka u 37 utakmica sezone, tržišna vrijednost procjenjuje mu se na 70 milijuna eura, a ugovor s Interom ističe mu 2026.

Hoće li ga Inter pustiti u London? Ako dođe Lukaku, možda i hoće.


Tagovi

ArsenalLautaro MartinezPaulo DybalaInter

Ostale Vijesti