Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Indrit Tuci za Germanijak: „Hajduk je moj omiljeni protivnik, rekao bih da smo na kraju zaslužili pobjedu“

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 31.10.22. | 17:32

Glavna priča jučerašnjeg dana HNL-a je povratak Lokomotive protiv Hajduka u posljednjim minutama dvoboja na Kranjčevićevoj. Lokomotiva je prvo u 88. smanjila prednost Bijelih, Ibrahim Alyju zabio je na asistenciju Indrita Tucija, a potonji je potom fenomenalnom volejčinom Lokosima donio poravnanje. Nakon prospavane noći porazgovarali smo s 22-godišnjim albanskim napadačem, junakom nedjeljnog dvoboja.

Igrala se 88. minuta utakmice između Lokomotive i Hajduka na Kranjčevićevoj. Na semaforu je stajalo 0:2 za Hajduk koji je sjajno otvorio drugo poluvrijeme. Bijeli su oba pogotka zabili u periodu od 61. do 67. minute. No, nakon drugog gola momčad Mislava Karlogana se povukla. Lokomotiva je krenula u napad. Iako je gol domaćina 'visio' u zraku, malo tko je vjerovao da momčad s Kajzerice može izbjeći poraz.

A onda se ukazao Indrit Tuci. Silvio Goričan glavom je proigrao mladog albanskog napadača koji se sjurio između dva Hajdukova braniča i na drugoj strani pronašao Alyjua koji pogađa za 1:2. Igra se u potpunosti prebacila na polovicu Hajduka, Lokomotiva je bila u velikom naletu. Sada smo u 96. minuti. Nikola Čalvlina izveo je slobodni udarac s centra, ubacio u kazneni prostor gostiju u kojem je najviši bio Chidozie Awaziem. Nigerijski stoper 'spustio' je loptu glavom na rub kaznenog prostora, točno na volej Indirtu Tuciju, a mladi albanski centarfor zabio je gol kakvog se ne bi posramio ni Zinedine Zidane.

Lokomotiva je na krilima našeg današnjeg sugovornika stigla do izjednačenja, a Tuci je osigurao svoje mjesto u Germanijak.hr postavi 15. kola, ali i u našoj rubrici – Potez kola koje ćemo objaviti u utorak na našem portalu.

„Zabio sam stvarno lijepi pogodak. Sreća koju sam osjetio nakon što je lopta ušla u mrežu bila je neopisiva. I sada sam, dan nakon prospavane noći, presretan, ne samo zbog svojeg gola, već i zbog našeg povratka iz 'mrtvih' jer je momčad pokazala karakter i uspjela stići do pozitivnog rezultata. Na kraju bih čak rekao da smo zaslužili pobjedu, ali ne smijemo biti nezadovoljni nakon što smo nadoknadili dva gola zaostatka“, rekao nam je Indrit Tuci, a onda dodatno pojasnio kako se iz njegove perspektive razvijala utakmica u završnici dvoboja.

„Hajduk je puno bolje ušao u drugo poluvrijeme, Bijeli su bili moćniji na lopti, posebno u prvih 15 minuta nastavka, a to je rezultiralo dvama pogocima u našoj mreži. No, brzo smo 'sakupili' glave i srećom uspjeli zabiti dva pogotka. Na kraju smo bili blizu da u potpunosti preokrenemo utakmicu“.

Tuci, koji je u Lokomotivu stigao kao 18-godišnjak došao je do svojeg 12. pogotka i pete asistencije u plavo-bijelom dresu. A, zanimljivo, ovo mu je bio treći pogodak kojeg je zabio Hajduku što znači da je Bijelima zabio četvrtinu svojih pogodaka u HNL-u.

„Da, mogao bih reći da je Hajduk momčad protiv koje najviše volim igrati i za sada su moj 'omiljeni' suparnik“.

Iako je Tuci klasični centarfor, u posljednje vrijeme Silvijo Čabraja drži ga na poziciji 'desetke' (koju i nosi na leđima), iza isturenijeg Sandra Kulenovića.

„Da, iako mi najviše odgovara igra u samom vrhu napada, nije mi problem igrati ni na poziciji povučenog napadača. Ma, nije mi problem igrati niti na stoperu, ako trener to od mene traži“.

Tuci je za Lokomotivu debitirao u posljednjem kolu sezone 2018./19., dok je još bio tinejdžer. U idućoj sezoni, onoj u kojoj je Lokomotiva završila druga i igrala je finale Kupa, zabio je i prve pogotke pod paskom Gorana Tomića, da bi se u idućoj (2020./21.) ustalio u udarnih 11 kluba. Jesenski dio sezone zaključio je s tri pogotka u posljednja tri kola. A onda mu se na zimskim pripremama dogodila jedna od najtežih ozljeda za jednog nogometaša. Puknuli su mu ligamenti koljena te je morao propustiti cijelo proljeće 2021. i veliki dio prošle jeseni.

Ozljeda koljena je sada, srećom, stvar prošlosti, a to nam je potvrdio i sam Tuci.

„Nemam srećom nikakvih problema. Rehabilitacija je trajala dugo, ali sam je odradio odlično. Mogu reći da sam u idealnom fizičkom stanju, nadam se da će se tako i nastaviti“.

Pred Lokomotivom su još dva jesenska kola. Tuci je protiv Hajduka zaradio treći žuti karton i neće ga biti u idućem kolu protiv Slaven Belupa u Koprivnicu, no bit će na raspolaganju treneru Čabraji za posljednje jesensko kolo protiv Istre 1961 u Kranjčevićevoj.

„Nadam se da će dečki dobiti utakmicu u Koprivnici, a ja već sada nestrpljivo iščekujem dvoboj sa Šibenikom. Bilo bi lijepo da završimo jesen s dvije pobjede. No, idemo utakmicu po utakmicu“.

Gol kojeg je zabio Hajduku bio je za 'eurovizijsku razmjenu'. Nas je za kraj zanimalo je li u posljednje vrijeme bilo kakvog 'euro-interesa' za mladog albanskog napadača.

„Transfer u inozemstvo je uvijek moguć, ali ja o tome ne razmišljam. Maksimalno sam fokusiran na Lokomotivu, napredak sebe, ali i momčadi kao cjeline. Vidjet ćemo što će budućnost donijeti. Za sada sam, ponavljam, isključivo s mislima uz svoju momčad“, rekao nam je za kraj Tuci.



Tagovi

Indrit TuciLokomotiva ZagrebNK LokomotivaHajdukHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti