Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Ima li Jakobušić spremno rješenje za nasljednika Karoglana? U kuloarima se spominje jedno ime

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 22:30

Krešimir Režić slovi kandidat za klupu Hajduka ukoliko dođe do smjene

Hoće li predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić smijeniti Mislava Karoglana nakon poraza od Lokomotive kojim su umanjene šanse Bijelih za titulu prvaka, jer Rijeka maršira, dok je i Dinamo sve bliže s utakmicom zaostatka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

O smjeni Karoglana naveliko se priča, no tijekom nedjelje nije bilo nikakve objave, uzet je predah, a sigurno je i Jakobušić puno razgovarao sa sportskim direktorom Mindaugasuom Nikoličiusom. Što napraviti, jer naslov prvaka čini se dalekim, dolaze nakon reprezentativne stanke dvije utakmice s Dinamom, jedna za ostanak u utrci u prvenstvu, druga polufinale Kupa i obje puno toga znače.

Činjenica je da je Karoglan na početku imao sjajan niz nakon što je naslijedio Ivana Leku koji je pao na domaćem porazu s Osijekom, ali je isto tako poražen u dvije ključne utakmice na proljeće. Na startu drugog dijela u Jadranskom derbiju izgubio je od Rijeke i umjesto da je pobjegao na šest bodova, momčad s Rujevice izjednačila se s Bijelima i preuzela vrh.

Susret s Lokomotivom sam Karoglan nazvao je utakmicom sezone i pokleknuo u partiji u kojoj je rano ostao bez desnog beka jer je Dino Mikanović u kratkom periodu dobio dva žuta kartona, a onda su primili gol. Da nesreća bude još veća, Marko Livaja je nonšalatn0 izveo penal koji nije iskoristio, a da je zabio Hajduk se mogao vratiti u igru i s igračem manje nošen publikom. Ali, uskoro je stigla kazna, Robert Mudražija se šetnjom po drugu put upisao u strijelce i tu je priči bio kraj.

Znači li to i kraj za Karoglana, znat će se više tijekom ponedjeljka, no ono što mu ide u prilog jest da publika na istoku nije zazivala njegov odlazak kao što je to bilo u Lekinom slučaju i rastanak je bio neizbježan bez obzira na visoku otpremninu koju je bivši trener imao dobiti u slučaju otkaza.

Karoglan je nakon utakmice s Lokomotivom bio utučen, ali je isto izjavio da Hajduk može biti prvak ukoliko dobije sve do kraja, ali je isto tako svjestan da mu je to možda bila posljednja utakmica na klupi Bijelih.

Ako bude tako, ima li Jakobušić spremno rješenje za njegova nasljednika? U kuloarima se sve više spominje ime mladog stručnjaka Krešimira Režića koji je kao i Karoglan radio u Croatiji iz Zmijavaca, vodio saudijske klubove Damac i Al-Tai, a ranije je bio u Akademiji Hajduka. U Damac je došao raditi u omladinsku školu, pa je postavljen za prvog trenera kada je klub bio u opasnosti od ispadanja i na kraju ga je spasio što ga je lansiralo u ozbiljne nogometne sfere.

Vidjet ćemo odvih dan-dva što će se dogoditi, hoće li doći do smjene Karoglana, jer je Jakobušić sigurno ljutit što se cilj Hajduka udaljio.

Osim toga, postoje i neka unutarnja rješenja u klubu poput recimo Gorana Sablića koji radi u Akademiji Bijelih, možda bi i on mogao uskočiti u 'vatru' kao rješenje do kraja sezone s mogućnošću ostanka, ali o tom potom.

Najprije potez treba povući Jakobušić ukoliko ga uopće misli povlačiti, no fakat je Hajduk u teškoj situaciji i naslov prvaka koji toliko dugo čekaju čini se sve daljim. Tko će voditi Hajduk u prijateljskom susretu sa Zrinjskim u Mostaru tijekom pauze i dalje dvaput protiv Dinama, znat će uskoro.



Tagovi

HajdukMislav KaroglanLukša JakobušićKrešimir RežićGoran SablićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti