VARCheck/Youtube Screenshot
VARCheck/Youtube Screenshot

Ima još snimki, ali Croatel se ograđuje: “Nismo dostavili snimku nikom, nije nam u interesu utjecati na regularnost prvenstva”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 13:35

Istraga tko je dao audio novinarima se nastavlja

Nakon što se oko curenja audio snimki iz VAR sobe iz Varaždina na utakmici Varaždin – Hajduk neformalno oglasila sudačka organizacija, reagirali su i iz prozvane tvrtke Croatel, koja producira HNL te kazali da nisu odgovorni.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako pišu 24sata, istraga tko je dao audio snimnku medijima (Dalmatinskom portalu, prenijeli ostali) još traje, a priopćenje Croatela prenosimo u cijelosti:

“Smatramo da je nedopustivo da se snimke iz VAR sobe proslijeđuju bilo kome osim ovlaštenim stranama prema zaključenom ugovoru. Croatel snimke nije dostavio nikome pa tako ni navedenom portal. Smatramo da nadležni trebaju utvrditi tko je ui kojeg razloga navedenu snimku pustio”, napisali ui dodali:

“Croatel profesionalno obavlja svoj posao za HNS i VAR od 2019. Godine i potpuno neutralno pristupa svakoj utakmici. Ni u kojem slučaju nam nije u interesu utjecati na regularnost natjecanja.”

Inače, nakon snimke iz VAR sobe oko poništenog gola Livaje, u javnost pristižu nove snimke komunikacije između sudaca okršaja u Varaždinu, ovog puta vezane za vodeći gol domaćina kojemu je, prema mišljenju navijača Hajduka, prethodio prekršaj Luke Jelenića na Marku Livaju.

No, navijači Hajduka nisu jedini koji smatraju da se radilo o prekršaju na sredini terena, istog je mišljenja bio i jedan od sudaca, otkriva komunikacija iz VAR sobe koja je dostavljena Sportskim novostima.

“Vuče ga, vuče ga. Fran, Fran, pa j****e, odi u k****! Vuče ga. Zoveš ga za ovo, moraš ga zvat‘”, govori jedan od sudaca, koji prema svemu sudeći sugerira Anti Čuljku da pozove Frana Jovića na pregled snimke.

“Odite u k**** svi zajedno!”, čuje se na kraju snimke.

Nakon toga je VAR sudac Čuljak pitao Jovića, kao glavnog suca, kako je on vidio cijelu situaciju.

“Što si vidio, Fran, daj mi reci sad?”, pita Čuljak, a Jović odgovara:

“Vidio sam obostrano povlačenje, da ovaj njega čupa, i ovaj njega.”

Potom se u pozadini čuje...

“Fran, daj molim te, slušaj me. Moraš doć‘ do klupe”, govori jedan od sudaca, a Čuljak prihvaća sugestiju i zove Jovića da dođe do klupe.

U VAR sobi zatim su usporili snimku, stavili fokus i ‘okinuli’ fotografiju u trenutku dok Livaja drži za dres igrača Varaždina. Što je bilo dovoljno da suci zaključe da je doista bilo riječ o obostranom povlačenju te da je Varaždin zabio regularan gol.

“Potvrđujem ti pogodak, ajde”, čuje se na kraju snimke.

Snimke iz VAR sobe za koje su Sportske novosti dobile potvrdu o autentičnosti pogledajte OVDJE i OVDJE. (G)



Tagovi

VARVAR sobaVAR suciVaraždinNK VaraždinHajdukHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti