Germanijak.hr
Germanijak.hr

Novi obrat: "Audio snimka razgovora iz VAR sobe je namjerno izrezana, suci su dokazano donijeli točnu odluku"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 11:58

Traje rat objavama raznih audio snimki iz VAR sobe u Varaždinu

Netko je iz produkcijske kuće Croatel, zadužene za produkciju utakmica HNL-a, ilegalno proslijedio snimku razgovora sudaca prilikom VAR provjere, a ona u javnost nije dospjela ni u cjelovitom obliku, nego je izrezana kako bi se činilo da suci nisu vidjeli ništa, saznaje Večernji list.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Radi se o pogotku Marka Livaje iz 78. minute koji je poništen zbog zaleđa Filipa Uremovića, koje nije prikazano u tv-prijenosu, pa je podložno raznim tumačenjima i komentarima, no fotografije koje su naknadno objavljene dokazuju da je zaleđe (noge) postojalo. Glavni sudac bio je Fran Jović, VAR Ante Čuljak.

Kako saznaje VL, snimka razgovora između VAR sobe i glavnog suca utakmice izrezana na način da se trenutak kad su suci uspjeli vidjeti da je riječ o očitom zaleđu ne čuje. U snimci koja je izašla u javnost samo se čuo onaj dio u kojem suci nisu uspjeli pronaći pravi kut iz kojeg bi se vidjelo zaleđe, te je onda snimka naglo isječena na dio gdje se potvrđuje da je riječ o zaleđu.

"Ne ulazeći u to je li snimku izrezao netko iz Croatela ili s Dalmatinskog portala, važno je naglasiti da je, kao prvo, strogo zabranjeno prosljeđivanje ovih snimki javnosti, a kao drugo, ilegalno izmjenjivati istinu rezanjem video i audiozapisa. I jedan i drugi čin iza sebe imaju sve elemente za podnošenje kaznene prijave, poručila je sudačka organzacija, dodavši da je ovakav čin pokušaja izmjenjivanja istine i bacanja ljage na hrvatske suce u situaciji kad je sve regularno i točno odlučeno apsolutno neprimjeren i nekorektan. U redu je kritizirati suce kad očito pogriješe, no iskriviti istinu i onda ih pokušavati okriviti kad su dobro odradili svoj posao je krajnje degutantno", neformalno je priopćeno VL-u, a Germanijaku je potvrđeno da nije isključena objava cijele audio snimke kako bi se javnost umirila te dokazalo da su suci u ovom slučaju sve napravili po protokolu i dobro vidjeli. (G)



Tagovi

VARVAR sobaVAR suciHrvatska nogometna ligaHNLVaraždinNK VaraždinHajdukFran JovićAnte ČuljakMarko LivajaFilip Uremović

Ostale Vijesti