REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Ilija Nestorovski ima novi klub, bivši prvi topnik HNL-a napušta Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.08.23. | 10:11

Istog je dana klub potvrdio i dolazak stasitog hrvatskog braniča Luke Bogdana na posudbu do kraja sezone.

Nakon što je posljednje tri sezone proveo u Udineseu, u čijem je dresu u 85 nastupa skupio osam pogodaka i šest asistencija, Ilija Nestorovski je ovo ljeto dočekao u statusu slobodnog igrača. Povezivalo ga se, ni više ni manje, sa brazilskim Santosom, ali na kraju je iskusni makedonski napadač odlučio ostati u Italiji. Novi angažman pronašao je u Ascoliju, stabilnom drugoligašu koji se u ovom trenutku nalazi na 10. mjestu Serie B, a s njima je potpisao dvogodišnji ugovor.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nestorovski je dvaput bio prvi topnik današnje Prve nogometne lige te jednom HNL-a. I sve to u dresu Inter Zaprešića. U Italiju je preselio 2016. godine kad ga je za 500 tisuća eura doveo Palermo, a baš je u njihovim redovima odigrao najviše utakmica u karijeri (99).

Budući da je Palermom odradio dvije sezone u Serie B, Nestorovskom neće biti ništa novo igrati u drugom rangu talijanskog nogometa. Jezik je savladao, ligu poznaje, renome si je izgradio. Dakle, odluka da s 33 godine na leđima ostane u Italiji nikoga ne iznenađuje.

U novom klubu će opet imati nekoga s kim će, ako baš bude htio, moći malo popričati na hrvatskom jeziku. Naime, Ascoli je na jednogodišnju posudbu doveo Luku Bogdana, stasitog braniča koji u klub dolazi iz Ternane. Bogdan u Serie B ima 107 nastupa (sedam pogodaka), a do te brojke stigao je igrajući za Vicenzu, Livorno, Salernitanu i Ternanu. Osjetio je čari Serie A (Salenitana) i Serie C (Catania), ali uvjerljivo najviše iskustva ima u Serie B.

Bogdan je stigao u Ascoli kao svojevrsna zamjena za sugrađanina Lorenca Šimića koji je u transferu vrijednom 800 tisuća eura preselio u Maccabi Haifu koji će ove sezone igrati grupnu fazu Europske lige nakon što u utorak nisu uspjeli svladati Young Boyse u gostima nakon 0-0 koje su donijeli u Švicarsku iz prve utakmice.

Spomenimo za kraj kako bi Nestorovski i Bogdan mogli ostvariti svoje debitantske nastupe za novi klub već ovog vikenda kad Ascoli gostuje kod Südtirola kojeg je u Serie B vratio Ivan Javorčić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ilija NestorovskiLuka BogdanSerie B

Ostale Vijesti