Reuters
Reuters

Igrač zbog kojeg je Vaha dobio otkaz pridružuje se C. Ronaldu u Al Nassru!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.06.23. | 10:48

Ugovor bi trebao potpisati do 2026.

Cristiano Ronaldo, Luiz Gustavo i David Ospina trebali bi uskoro dobiti još jedno zvučno pojačanje. Prema navodima Fabrizija Romana, Al Nassr, Chelsea i Hakim Ziyech sve su dogovorili oko prelaska marokanskog reprezentativca u redove saudijskog viceprvaka.

Za sada se ne navodi kolika bi bila odšteta koju bi Al Nassr platio Chelseaju (špekulira se o cifri od 11 milijuna eura), kao niti plaći koju bi Ziyech primao u Chelseaju (sigurno neće biti mala, budući da je Ziyech u Londonu zarađivao više od 4.5 milijuna eura godišnje).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ziyech je 30-godišnji marokanski napadač rodom iz Nizozemske za čije je omladinske reprezentacije igrao prije nego što se odlučio obući dres zemlje svojeg podrijetla. Ziyech je za Maroko odigrao 52 utakmice i zabio 19 pogodaka. Neko vrijeme nije ga bilo u reprezentaciji zbog svađe s Vahidom Halilhodžićem, izbornikom koji je odveo Maroko na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Pred početak Mundijala izborničku klubu preuzeo je Walid Regergui, vratio Ziyecha u momčad i dohvatio povijesno polufinale World Cupa. Maroko je na kraju završio četvrti, nakon poraza od Hrvatske u borbi za broncu. Ziyech je odigrao svih sedam utakmica za Maroko na Mundijalu, asistirao je protiv Belgije i zabio Kanadi za prolaz grupe.

Što se klupske karijere tiče, s profesionalnim nogometom započeo je u matičnom Heerenvenu koji ga je 2014. za 3.5 milijuna eura prodau u Twente. Dvije godine kasnije Ajax ga je platio 11 milijuna eura, da bi na ljeto 2020. prešao u Chelsea za 40 milijuna.

Za Bluese je odigrao 107 utakmica, zabio pritom 14 pogodaka uz 13 asistencija, no prošla sezona bila mu je prilično neefikasna. Nastupio je 24 nastupa i pritom upisao tek tri asista.

Sada će se spojiti s C. Ronaldom, a možda i Marcelom Brozovićem koji je također vrlo blizu prelaska u Al Nassr kojem po pitanju ulaznih transfera ozbiljno parira prvak Al Ittihad.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Al NassrChelseaHakim Ziyechmarokanska nogometna reprezentacijaLjetni prijelazni rok 2023Ljetni prijelazni rokGermanijak transferinogometni transferitransfertransfer blog

Ostale Vijesti