Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Igrač za kojeg je Dražen Medić tražio milijun eura u potpisao za klub iz rodnog grada

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 31.12.20. | 17:16

Mnogi su vjerovali da može ostvariti puno veću karijeru.

Valentino Stepčić vratio se u svoj matični klub, Rudar iz Labina.

30-godišnji veznjak u karijeri je promijenio veliki broj klubova, a zadnja dva angažmana imao je u njemačkim niželigašima Stuttgarter Kickersima i Calcio Leinfelden - Echterdinger.

Najbolje nogometne godine proveo je u dresu Zagreba gdje je imao priliku dijeliti svlačionicu s igračima kao što su Gabrijel Boban, Denis Kolinger, Dominik Livaković, Filip Krovinović, Robert Mudražija i mnogi drugi. Popularni 'Step' jedan je od onih igrača za čije nogometno znanje nitko nikada nije postavio nijedno pitanje, a najveći problem oduvijek mu je bila fizička sprema i činjenica da je gotovo uvijek imao nekoliko kila viška.

No, dolaskom u Zagreb, Stepčić je pod vodstvom Dražena Medića postao jedan od boljih veznjaka 1.HNL. Kuloarske priče govore kako je 'alfa i omega' Zagreba nakon nekoliko izvrsnih sezona za Stepčića tražio odštetu od milijun eura zbog čega su mu propali neki inozemni angažmani.

Osim Zagreba, Stepčić je u HNL-u igrao još za Rijeku, Istru 1961 i Cibaliju, dok je od klubova iz inozemstva branio boje slovenske Bele Krajine i ciparskog Anagennisija.

S novim/starim klubom Stepčić je za početak dogovorio suradnju do kraja sezone, s tim da postoji džentlmenski dogovor između predsjednika kluba i igrača da može slobodno otići u slučaju da se pojavi neka financijski bolja opcija za njega.


Tagovi

Valentino StepčićNK ZagrebRudar Labin3. HNLHNLHNL ikone

Ostale Vijesti