Igrač Dinama otkrio koja je utakmica ove sezone bila posebna: To je bilo baš „brutala“ (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.05.19. | 17:39

Plavi su najavili derbi s Hajdukom.

S početkom od 19 sati, nogometaši Dinama i Hajduka odigrat će najveći derbi hrvatskog nogometa. Posljednje je kolo, praktički sve je poznato, osim činjenice s kojeg mjesta će Bili ići u kvalifikacije za Europsku ligu. Splićani trenutno drže treće mjesto s tri boda prednosti nad Osijekom koji igra protiv Intera i nada se pobjedi domaćina na Maksimiru.

ODIGRAJ Dinamo - Hajduk

Utakmicu su najavili igrači Nenada Bjelice, stoper Emir Dilaver i napadač Mario Gavranović. 28-godišnji branič odigrao je odličnu rolu u udarnoj postavi Modrih, a otkrio je koji im je motiv uoči sutrašnjeg derbija.

„Imamo velike ambicije da riješimo ovo s najboljim mogućim rezultatom, želimo završiti ovu sezonu s pobjedom. Svi smo to zaslužili, mislim da smo čak i više zaslužili, ali što je tu je. Kad se prisjetim cijele sezone, vrate se misli na posebne trenutke. Želimo završiti ovu sezonu pobjedom i sa punim Maksimirom, ja se nadam“, rekao je stoper zagrebačkog kluba.

Maksimir bi mogao primiti nekoliko tisuća gledatelja više nego je uobičajeno jer najveći hrvatski derbi uvijek izaziva više pozornosti nego 'male utakmice'. Međutim, „Purgeri“ su ove sezone imali mnoštvo velikih i bitnih utakmica, a Dilaver je otkrio koja je po njemu bila posebna.

„Moram reći da mi je najviše u pamćenju ostao, to je utakmica s Trnavom. Iako nisam tada igrao zbog ozljede rebra, ali ta utakmica je bila „brutala“, tad se osjetio poseban žar. Svi su imali taj osjećaj, nisam znao da Dinamo nije dočekao proljeće 49 godina u Europi, tako da je to bilo baš fantastično“, otkrio je Austrijanac bosanskohercegovačkih korijena. S njim se složio i njegov suigrač Mario Gavranović: „Ima dosta utakmica za pamćenje, svaka od tih europskih utakmica bila je posebna na svoj način. Mislim da je ta Trnava bila posebna“.

I švicarski reprezentativac je najavio najveći hrvatski derbi.

„Očekivanja su da lijepo proslavimo ovu fantastičnu sezonu. Da na lijep način završimo ovu godinu i da s pobjedom odemo na zasluženi odmor“, rekao je napadač Plavih potom se osvrnuvši i na sutrašnjeg protivnika: „Hajduk se dosta digao u drugom dijelu sezone, izborio je kvalifikacije u Europi, zasluženo, imali su dobre rezultate i igru“.

Za kraj, Emir DIlaver je prokomentirao činjenicu da je brzo postao omiljen među navijačima, zbog odlične i požrtvovne igre na mjestu stopera.

„Nisam loš čovjek i ovako“, izjavio je Dilaver sa šeretskim osmijehom, zaključivši najavu za susret s Hajdukom.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/G9k7" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/7kyL" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Emir DilaverMario GavranovićNenad Bjelica

Ostale Vijesti