REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Igor Tudor: “Nedostajalo nam je jasnoće u napadu, ova Roma je bila previše za nas. Treba nam vremena”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 21:09

Trener nogometaša Lazija bio je pozitivan unatoč porazu u Derbiju della Capitale

Igor Tudor, očekivano, nije zaradio dobre ocjene u svom prvom Rimskom derbiju, momčad mu je bila nemoćna, Roma je protiv njegova Lazija trebala slaviti s više od tih 1-0.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“U prvom derbiju na klupi Biancocelestih krenuo je krivo, vraćajući se svojim stopama, odričući se svojih početnih izbora: trostruka izmjena donijela je malo elektriciteta, ali ne dovoljno. De Rossi je dalje od njega u svom poslu i to pokazuje da će Hrvatu mu trebati vremena da promijeni čip ove momčadi”, piše Tuttomercatoweb, koji je 45-godišnjeg Splićanina ocijenio sa 5,5. Pokojni kolega Židak bi sad pitao “zašto onih pola?” No, dobro, svaki početak je težak, a nije lako preuzeti momčad na polovici – proljetnog dijela sezone!

Evo što je Tušo rekao nakon utakmice za DAZN, kako prenose talijanski mediji:

“Nedostajalo nam je malo jasnoće u napadu, ova Roma je vjerojatno bila previše za nas s obzirom na to da nam je to bila treća utakmica u sedam dana, ali bilo je dobro. Čestitamo im i idemo dalje na posao."

Izmjene na poluvremenu?

“Ciro (Immobile, op. p.) i Romagnoli imali su problema dok je Isaksen bio tehnički izbor.”

Što je do sada nedostajalo?

“Bolje poznavanje momčadi i pojedinaca. Ne možete ih dobro upoznati nakon nekoliko treninga, ali ovaj nogomet se mora bolje interpretirati i na fizičkoj razini. Da biste podnijeli intenzivan nogomet morate odraditi mjesec dana treninga. Optimist sam, jer je naš nogomet potpuno drugačiji u odnosu na prethodne tri godine, trebat će neko vrijeme, ali gledamo naprijed s pozitivnošću.”

Malo oštrine naprijed, rekoste?

“Da, jer jasno je da se mučimo naprijed, ostaje za vidjeti zašto jer trojica naprijed moraju napraviti pravu razliku, ali danas je bilo teško jer je teško napraviti pritisak protiv Rome, s obzirom da su oni dobri u izbjegavanju presinga. Ako ne ideš brzo, teško im je ukrasti loptu, a danas nije bilo lako biti kompaktan, morali smo malo razdvojiti liniju, ali posebno smo patili zbog njihove agresivnosti na druge lopte, imali su više nogu nego mi.”

Koji su sljedeći ciljevi?

“Ciljevi su uvijek isti, rasti i napredovati unaprijed uz održavanje ravnoteže i kompaktnosti. Jedva čekam vratiti se na posao u ponedjeljak kako bih se pripremio za sljedeću utakmicu”, poručio je Tudor.

A sljedeća je u nedjelju 13. travnja kad na Olimpico stiže posljednjeplasirana Salernitana.


(nl)


Tagovi

Igor TudorLazioSerie ADerby della Capitale

Ostale Vijesti