Pobjedonosni pogodak. Photo: REUTERS/Alberto Lingria
Pobjedonosni pogodak. Photo: REUTERS/Alberto Lingria

VIDEO Rimski derbi: Tudoru presudili Dybala i Mancini, DDR slavi

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 20:00

Hrvatskom treneru je ovo drugi poraz u tjedan dana na klupi Lazija

Derbi glavnoga grada Italije pripao je Romi, od dvojice trenera debitanata Daniele u Rimskom derbiju Daniele De Rossi je nadmudrio Igora Tudora, a presudio je jedan pogodak za 1-0 Rome protiv Lazija u 31. kolu Serije A. Devet bodova sad bježi petoplasirana Roma sedmoplasiranom Laziju i nastavlja borbu s Juventusom, Bolognom i Atalantom za Ligu prvaka, gdje je nije bilo od 2019., dočim će se drugi rimski klub morati zadovoljiti Europskom ili Konferencijskom ligom. Ako i time!

U prvih 20 kola pod Joseom Mourinhom Roma je osvojila 29 bodova, u sljedećih 11 pod De Rossijem 26, a Tudoru je ovo drugi poraz u tjedan dana na klupi Lazija, nakon 0-2 u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa izgubio je, eto, i u Derbiju della Capitale, zaboravit će se startnih 1-0 protiv Stare Dame u ligi, no sljedeće nedjelje je lakši sraz, s fenjerašicom Salernitanom, velika prilika za nove bodove.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U obostrano žestokom početku derbija Roma je bila opasnija, lakše je dolazila u šesnaesterac nego Lazio, ali povela je tek pred kraj poluvremena, pogotkom Gianluce Mancinija, glavom nakon udarca iz kuta Paula Dybale u 42. minuti. Prvi je to pogodak Vučice nebeskoplavim Orlovima od ožujka 2022., tada je posljednji put Lazio izgubio od najvećeg rivala.

REUTERS/Alberto LingriaREUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto LingriaREUTERS/Alberto Lingria

Dakako da je Tudor odmah na poluvremenu mijenjao, i to trostruko: ušli su Castellanos umejsto Immobilea, zatim Pedro umjesto Isaksena i Patric umjesto Romagnolija, sve figura za figure. No, nisu ‘laziali’ uspijevali uspostaviti kontrolu, a kamoli biti opasniji po Svilara. Naprotiv, u 55. minuti El Shaarawy je nakon protunapada te Lukakuova ključnog dodavanja zatresao - vratnicu, a dvije dobre prigodepropustio je i Lukaku.


REUTERS/Alberto LingriaREUTERS/Alberto Lingria

Nakon još jedne prilike Rome uspio je Lazio u 64. minuti zabiti, Guendouzi je pronašao Kamadu, koji je iz blizine prevario Svilara, ali zaleđe je bilo vidljivo golim okom, nisu čak ni navijači Nebeskoplavo-bijelih slavili.

REUTERS/Alberto LingriaREUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto LingriaREUTERS/Alberto Lingria

Roma se malo-pomalo povukla na svoju polovicu, vrebala pogrešku suparnika, zadnja linija postavila se na 20 metara. U 72. minuti Pedro je opasno pucao, Svilar refleksno odbio, bio je to prvi udarac Tudorove momčadi untar okvira vratiju. Potom je Pedro odgurnuo Paredesa i zaradio javnu opomenu,no nije došlo do većih čarki, kao ni nešto ranije kad su se zakačili Dybapa i Guendouzi. Požutio je uskoro i Paredes, pa ga je DDR brže-bolje zamijenio. Do posljednjeg sučeva zvižduka uključujući I pet minuta sudačke nadoknade nije se više ništa dogodilo.

Pogodak pogledajte OVDJE (Arenasport).

(ri)


Tagovi

Derby della CapitaleRomaLazioSerie ADaniele De RossiIgor Tudor

Ostale Vijesti