Igor Šoban/PIXSELL
Igor Šoban/PIXSELL

Igor Bišćan: "Dobra forma mojih igrača olakšava mi posao"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 14:47

Mlada reprezentacija Hrvatske okupila se u Velikoj Gorici odakle su otišli u Varaždin gdje ih čekaju kvalifikacijski susreti s Austrijom i Finskom

Pomalo u sjeni Dalićeve vrste, u ponedjeljak se u Velikoj Gorici okupila U-21 reprezentacija pred kojom su dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Euro. U Varaždinu će u petak (18 sati) igrati protiv Austrije, da bi sljedećeg utorka (18 sati)mladi Vatreni odmjerili snage s vršnjacima iz Finske.

“Čekaju nas dvije jako teške utakmice. Moramo biti ozbiljni kao što smo bili do sada, motivirani i spremni odgovoriti na zahtjeve. Svaki puta kada smo bili takvi pokazali smo da smo dobri”, rekao je izbornik Igor Bišćan dodavši kako je načelno zadovoljan kontinuitetom nastupa svojih izabranika.

“Većina je na dobroj razini, igra u svojim klubovima. Nekolicinu smo izgubili zbog ozljeda, oni koji su ovdje imaju minutažu i u natjecateljskom su ritmu i meni kao izborniku to olakšava posao”, smatra Bišćan koji se osvrnuo na protivnike koji ih čekaju u ovom ciklusu.

“Znamo dosta o njima, sve što mislim da bi trebali znati. Ja sam uoči početka kvalifikacija svrstao Austriju u kategoriju najozbiljnijeg protivnika. To možda ne pokazuje ljestvica, čak niti naša zadnja utakmica to možda nije pokazala ali ja i dalje stojim kod svoje izjave. Oni su moderna ekipa, igrači im igraju u ozbiljnim klubovima. Volio bih da se prevarim i da nakon utakmice u Varaždinu kažem drugačije ali mislim da ćemo se svi uvjeriti da su kvalitetni”.

Nakon Austrije u Varaždinu će se igrati s Finskom.

“Finska nije na toj razini, ali pokazala se boljom nego smo mislili uoči početka kvalifikacija. To je pokazala naša međusobna utakmica jer mislim da je tih 2-0 bilo preuvjerljivo. Maksimalno ozbiljno ih shvaćamo, pobijedili su igrom i rezultatom Austriju i to vuče na oprez. Međutim, naši momci svime što su pokazali do sada nude dodatni optimizam i vjerujem da će sve biti OK”, zaključio je Igor Bišćan.

Podsjetimo, nakon šest odigranih utakmica Hrvatska je prva na ljestvici s maksimalnim brojem bodova. Slijedi je Norveška s tri boda manje te Austrija koja ima čak šest bodova manje od Hrvatske i dva više od Finske. Na začelju ljestvice je Estonija bez bodova te Azerbajdžan koji ima bod iz sedam utakmica.

POPIS IGRAČA:

Vratari: Dominik Kotarski (Gorica), Nikola Čavlina (Dinamo), Renato Josipović (Bravo).

Braniči: Boško Šutalo (Hellas Verona), David Čolina (Hajduk), Mario Vušković (HSV), Bartol Franjić (Dinamo), Josip Šutalo (Dinamo), Nikola Soldo (Lokomotiva), Hrvoje Smolčić (Rijeka), Josip Stanišić (Bayern), Alois Dominik Oroz (Vitesse).

Vezni: Jurica Pršir (Gorica), Luka Sučić (RB Salzburg), Martin Baturina (Dinamo), Ante Palaversa (Kortrijk), Toni Fruk (Gorica), Arijan Brković (Slaven Belupo).

Napadači: Antonio Marin (Šibenik), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Roko Šimić (RB Salzburg), Stipe Biuk (Hajduk), Marin Ljubičić (Hajduk), Dion Drena Beljo (Istra 1961), Denis Bušnja (Rijeka).


Tagovi

Igor BišćanEuropsko prvenstvo U-21Hrvatska U21HNS

Ostale Vijesti