REUTERS/Toby Melville
REUTERS/Toby Melville

Ideš! Liverpool doveo vezista svjetskog prvaka za 70 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 13:33

Na Anfieldu će se ovo ljeto rekonstruirati momčad, posebno vezni red

Alexis Mac Allister novi je igrač Liverpoola, javio je Fabrizio Romano, engleski mediji. Argentinski vezist potpisao je petogodišnji ugovor, a ovaj tjedan Redsi će platiti Brightonu otkupnu klauzulu od 60 milijuna funti (70 milijuna eura). Dakako, tijekom utorka ili srijede 24-godišnji nogometaš obavit će liječnički pregled.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sky Sports podsjeća da je Mac Allister potpisao novi ugovor s Brightonom prošlog listopada, produživši ugovor koji je trebao isteći ovog ljeta do 2025., s opcijom za dodatnih 12 mjeseci. Tada je u ugovor i unesena otkupna klauzula, jer očekivala se njegova prodaja nakon Svjetskog prvenstva, ispalo je idealno što je Argentina postala svjetski prvak.

Dolazak 24-godišnjeg Argentinca na Anfield vjerojatno će započeti ono što će izgleda biti zvano “radno ljeto na Anfieldu”, s Jürgenom Kloppom koji želi osvježiti momčad koja je ove sezone propustila kvalifikacirati se za Ligu prvaka.

Vezni red - s Nabyjem Keitom, Alexom Oxlade-Chamberlainom i Jamesom Milnerom koji napuštaju klub s istekomm ugovora - posebno je potrebno rekonstruirati, dok će se Arthur Melo vratiti u Juventus po isteku posudbe.

Brighton je ove sezone završio samo jedno mjesto iza Liverpoola u Premier ligi i sljedeće će sezone po prvi put igrati u Europi.

Mac Allister pridružio se Brightonu iz Argentinos Juniorsa u siječnju 2019., ali je ostatak te sezone proveo u argentinskom klubu, prije nego što je prvu polovicu sezone 2019/20. proveo na posudbi u Boca Juniorsima.

Mac Allister je konačno je prešao među Galebove u siječnju 2020. i nastupio 112 puta za Brighton, postigao 20 golova i ostvario devet asistencija.

Uživao je u prodornoj sezoni 2022./23., postigavši 12 golova u svim natjecanjima (puca kaznene udarce) i postao ključnim dijelom impresivne momčadi Roberta De Zerbija.

Mac Allister također se učvrstio u veznom redu Argentine tijekom Svjetskog prvenstva u studenom i prosincu, započinjući šest utakmica - uključujući finale – a momčad Lionela Scalonija osvojila je Mundijal u Kataru. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Alexis Mac AllisterLiverpoolBrightonJurgen KloppArgentinska nogometna reprezentacijaPremier ligatransferiLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti