REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

Stanite u red: Nakon Mundijala svi su ludi za argentinskim 'Ircem'

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 15:47

Nedavno je produžio ugovor s postojećim klubom i teško će napustiti trenutnu sredinu.

Preziva se Mac Allister, svijetle je puti, ima narančastu kosu, a igra za Argentinu. Alexis Mac Allister rošen je u argentiskoj Santa Rosi, kao i njegov otac 'Red' Carlos Mac Allister, koji je, kao i brat mu Patricio, bio također profesionalni nogometaš. Iako prezime Mac Allister korijene vuče iz Škotske, Alexisova loza je emigrirala u Argentinu iz Irske, točnije malog obalnog gradića Donabatea.

Pozorniji pratitelji Premiershipa dobro su upoznati s likom i djelom ovog netipičnog Argentinca koji već dvije godine sjajno igra za Brighton and Hove Albion u Premier ligi. Za Argentinu je debitirao u rujnu 2019. s 20 godina, ali ga na 'mapi' nije bilo sve do ožujka 2022. kada je započeo susret kvalifikacija za SP protiv Venezuele. Do turnira se ustalio u udarnoj momčadi, bio je na kraju jedan od najvažnijih igrača Argentine, a prvenstvo je završio s golom i asistencijom Di Mariji za 2:0 vodstvo Gaučosa.

Zanimljivo, na kraju prošle sezone Transfermarkt ga je vrednovao 15 milijuna eura, a danas vrijedi 42! Za ovim netipičnim Argentincem vlada pomama na europskom nogometnom tržištu, javljaju inozemni mediji. Arsenal, Chelsea i Atletico Madrid prvi su u redu za njegovim uslugama, no iste će dobiti vrlo teško, prije svega jer je Mac Allister nedavno produžio ugovor s Brightonom do 2025. uz opciju produljenja do 2026.. Ovaj prijelazni rok gotovo sigurno neće napustiti Brighton, no, nikad se ne zna...

Engleski klub platio ga je osam milijuna, ako mu netko ponudi 10 puta veću cifru, onda je sve moguće...


Tagovi

Alexis Mac AllisterBrightonArgentinska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti