Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

I u Maksimiru trljaju ruke zbog Brozovića! Dinamo će zaraditi više od dva milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 25.06.23. | 14:30

Transfer Brozovića u Al Nassr napunit će i Dinamovu blagajnu, a u paketu s Gvardiolovim transferom, Modri bi mogli pokriti gotovo pola budžeta

Marcelo Brozović odlazi u Saudijsku Arabiju, bit će suigrač Cristiana Ronalda u Al Nassru. Tako barem tvrde brojni inozemni mediji i transfer gurui, tek rijetki još imaju zadršku. Ali i oni koji još nisu na ovu informaciju stavili uskličnik, potvrđuju da su pregovori u završnoj fazi, da je Al Nassr pripremio 23 milijuna eura za odštetu Interu, koji će tu svotu prihvatiti, a da će Brozović u Saudijskoj Arabiji zarađivati 20 milijuna godišnje. Odlazi, dakle, Broz na Bliski Istok, iako je, navodno, on sam bio zainteresiraniji za odlazak u Barcelonu, ovo nije posao u kojemu se pita jedino igrača, mnogo je tu 'igrača' uključeno i, očito, presudili su drugi interesi. No, vjerojatno se Brozović na kraju složio s transferom, ipak će biti najplaćeniji hrvatski nogometaš pa i sportaš.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A zbog Brozovićeva transfera trljat će ruke i u Maksimiru. Naime, Dinamo još uvijek ima pravo na 10 posto transfera Brozovića iz Intera, ta klauzula nije bila vremenski ograničena, imala je samo jedan uvjet; postotak važi za Brozovićev transfer izvan Italije. S obzirom da odlazi u Al Nassr, a čak i da se sve okrene pa na kraju ode u Barcelonu, odšteta će biti između 20 i 23 milijuna eura, što znači da će u Dinamu blagajnu ući zavidna svota. Bude li tih 23 milijuna, Modri će, dakle, zaraditi 2,3 milijuna eura. Sasvim lijepa svota, koja bi mogla pomoći Dinamu u realizaciji dolaznih transfera već u ovom prijelaznom roku. Ali, ni to nije sve. Ode li i Joško Gvardiol u Manchester City, tu će tek biti 'berba'. Trenutno je poznato da su City i Joško dogovorili sve među sobom, ali čeka se dogovor klubova. Leipzig želi prodati Gvardiola za više od 100 milijuna eura, spominje se već i svota od 110 milijuna, uspiju li Nijemci toliko izvući s Etihada, tim bi transferom Gvardiol Dinamu donio gotovo jednako kao samim odlaskom iz Maksimira u Leipzig.

Računica je ovakva, Dinamo je dosad od Gvardiola zaradio fiksnih 16 milijuna i još tri kroz razne bonuse, a po ugovoru ima pravo i na još 20 posto od razlike idućeg transfera. Bude li, dakle, to 110 milijuna, razlika je 91, a 20 posto je - 18 milijuna eura! Definitivno, radi se o najboljem transferu u Dinamovoj povijesti, u Maksimiru su prije dvije i pol godine uistinu isposlovali sjajne uvjete s Leipzigom, koji je Dinamu plaćao i bonuse za svaku utakmicu koju Gvardiol odigra u modrom dresu, a ostalo je odradio sam Joško svojim igrama i nogometnim napretkom. Sad će, ode li u City za toliki novac, do vrha napuniti blagajnu u Maksimiru.

Da zaključimo, transferi Brozovića i Gvardiola mogli bi Dinamu ovog ljeta donijeti više od 20 milijuna eura, a tu je još i oko 600 tisuća od transfera Matea Kovačića iz Chelseaja u City. Što je gotovo pola budžeta, za koji se očekuje da ove godine bude ispod 60 milijuna eura. Još ako se proda netko od Dinamovih 'kapitalaca', jasno je da je pred Dinamo opet blistava poslovna godina. A onda ostaje napraviti i pravi rezultat, nastaviti dominaciju u HNL-u, uhvatiti Ligu prvaka ili, barem, Europsku ligu. Takvom se razvoju situacije nadaju u Maksimiru, no, za početak, ono što je već opipljivo jest ovih nešto više od dva milijuna eura (ni orali ni kopali) od Brozovićeva transfera.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marcelo BrozovićInterAl Nassr

Ostale Vijesti