Goran Kovacic/PIXSELL)
Goran Kovacic/PIXSELL)

Hrvatski vratar je na šokantan način ispao iz lige, a sad je još ostao i bez poslodavca

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 12:37

Dobro čuvana tajna Ruske Premier lige traži novi angažman nakon ispadanja iz elitnog razreda ruskog nogometa

Nakon jedne sezone u redovima Rotora, Josip Čondrić neće produljiti svoj ugovor s Rusima. Njegov klub je, unatoč dobrim igrama našeg vratara, ispao iz lige, pa je logično da će jedan od najboljih igrača iz ekipe potražiti novu, atraktivniju sredinu.

Od 22 utakmice koje je započeo ove sezone u dresu nekoć moćnog nogometnog stroja devedesetih, Čondrić je primio čak 37 pogodaka, no neke druge brojke ne lažu. Otkako je napustio Istru 1961 2018. godine, zagrepčaninu je porasla cijena s 200, na čak 700 tisuća eura. Unatoč velikom broju primljenih pogodaka, Čondrić je prošle sezone sačuvao čistu mrežu šest puta i definitivno je bio jedna od svijetlih točaka unutar svlačionice. Napomenimo i kako je Rotoru za ostanak u ligi falio jedan jedini bod, U posljednjem su kolu imali pobjedu u rukama protiv višestruko skupljeg Rubina iz Kazanja, no sumnjivi penal u 93. minuti je donio Rubinu bod i Konferencijsku ligu, a Rotoru selidbu u drugi razred. Čondrić je pogodio stranu, no lopta je bila prejaka. Uostalom, nisu Čondrićeve obrane slučajno završile na pregledu najboljih obrana netom završenog prvenstva.

Inače, Čondriću je ovo bio prvi inozemni transfer. Sve do prošle godine i odlaska iz Pule u daleki Volgograd (Volgograd je novije ime za Staljingrad), Čondrić je branio isključivo u Gradu Zagrebu i okolici. Prve seniorske korake napravio je u HAŠK-u, potom prešao u Zagreb, a onda se nekoliko sezona selio po posudbama. Naposlijetku je njegove usluge otkupio tada novi prvoligaš Rudeš. Tamo smo prvi put posvjedočili velikom potencijalu i sjajnim obranama ovog momka koji je posve zasluženo, za četverostruko veći iznos, 2018. godine prešao u Istru.

Tamo se, unutar dvije sezone koje je proveo među vratnicama, nametnuo kao jedan od najboljih čuvara mreže HNL-a pored Kahline i Livakovića, no nije dovršio svoj ugovor koji je isticao u ljeto 2022. godine. Stigla je neodoljiva ponuda iz Volgograda, a uprava nije uprihodila niti lipe od samog prelaska u Rusiju, no dogovoren je postotak od budućih prodaja, Nije poznato gdje će nastaviti svoju karijeru ovaj dvadesetsedmogodišnjak, no sigurno će biti zainteresiranih jer je Čondrić svakako kadar za inozemnu “gažu” u respektabilnim klubovima starog kontinenta.

Tko zna, možda se opet vrati u HNL, koji za iduću sezonu zbilja obećaje.



Tagovi

Josip ČondrićRotor VolgogradRusijaIstra 1961NK Rudešnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokRuska Premier ligaruska nogometna ligaruska liga

Ostale Vijesti